BREIT PORTAL DZSENDER Tömegével változtatják meg a nemüket alig 12 éves kisgyerekek

Tömegével változtatják meg a nemüket alig 12 éves kisgyerekek

5137
0
SHARE

A tavalyi évhez képest idén kétszer annyi kiskorú fejezte ki igényét, hogy meg akarja változtatni a nemét.

Január óta egy koppenhágai szexológiai klinika hormonkezelést ajánl azon fiatalok számára, akik úgy érzik, rossz testbe születtek.

A Ritzau hírügynökség értesülései szerint a klinika arra számított, hogy 50 gyerek nemváltoztatásában segédkezhetnek az év során, ám ezt a számot jelentős mértékben túlteljesítették, közel 130-nál járnak.

To piger med spejl

Dániában már a 12 éves gyerekek is kérhetnek hormonterápiát, ami egyfajta pubertás-gátlóként üzemel. Ez visszafogja a nemi szervek növekedését, az intim szőrzetet és a menstruálást is. A kutatók szerint ezeket a hatásokat adott esetben vissza lehet fordítani.

Amikor a kiskorúak elérik a 16 éves kort, teljeskörű kezelésben is részesülhetnek, ami viszont már visszafordíthatatlan.

A dániai LGBT közösség szerint az áttörést az jelentette, hogy már a pubertás előtt is elkezdhetik a kezelést a gyermekek.

Linda Thor Pedersen szóvivő szerint jelentősen megnehezíti a nemváltoztatást, ha egy transznemű gyereknek már kifejlődnek az első és másodlagos nemi jellegei.

A Jyllands-Posten jelentése szerint nem csak Dániában dönt egyre több gyermek a nemváltoztatás mellett. Svédországban például 2012-ben még csak négy gyermek kért ilyen terápiát, idén ez a szám elérheti a 200-at. Nagy-Britanniában a 2010-es adatok brutális mértékben megugrottak, a hat évvel ezelőtt 97 helyett 2016-ban már 1419 kiskorú részesült kezelésekben.

Forrás: TheLocal