BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Soros tollat ragadott: Trump egy diktátor, az EU a szétesés szélén

Soros tollat ragadott: Trump egy diktátor, az EU a szétesés szélén

1997
0
SHARE

A milliárdos üzletember Soros György pánikszerű cikket írt a Project Syndicate-be arról, hogy Trump egy potenciális diktátor, aki veszélyt jelent az új világrend jövőjére.

Cikkében Soros azzal indul, hogy ő élt a náci és a kommunista magyar uralom alatt, ezért tudja mit mond, amikor úgy fogalmaz: “felemelkedőben vannak a fasiszta diktatúrákhoz és maffiaállamokhoz hasonló zárt társadalmak”.

“A világ népességének egyre nagyobb százaléka él demokráciában” – fogalmaz, majd úgy folytatja, az amerikaiak Trump megválasztásával “egy szélhámos mellett döntöttek, aki elnökként egy potenciális diktátor.” Clinton legyőzésével pedig, Amerika már nem fogja tudni megvédeni és megteremteni a demokráciát a világ többi része számára. (Ami milyen jól működött ugye Iraban, Afganisztánban, Szíriában és Líbiában.)

291216soros

Soros arra is kitért, hogy a társadalmi egységesítés miatt támogatja az Európai Uniót, arra viszont panaszkodott, hogy az utóbbi időben a testület egyre inkább szétesőben van és elveszítette a funkcionalitását. “Először a Brexit, majd Trump megválasztása, aztán az olaszok decemberi döntése” – sorolta a lépcsőket Soros.

A globalista vezér megemlítette azt is, hogy Putyin befolyásolhatta az amerikai választást:

“Először a közösségi médiát akarta uralni, majd egy briliáns húzással kiaknázta az oldalak felépítését, és dezinformálással és kamu hírekkel megzavarta a választókat és destabilizálta a demokráciákat. Ez segített Trumpnak a győzelemben” – fogalmazott.

Soros cikkében az irónia az, hogy éppen a magyar származású milliárdos az, aki bizonyítottan beleavatkozott dollármilliárdos tőkeinjekcióival rengeteg ország választási folyamataiba.

A globalizmus élharcosát nyilvánvalóan az aggasztja, hogy a populista mozgalmak térnyerésével veszélyben van az az elitista világrend, amelynek felépítésében egész életében munkálkodott.

Zárszóként Soros figyelmeztet, az EU a szétesés szélén áll a gazdasági növekedés stagnálása és a menekültválság kezelhetetlensége miatt (amiért javarészt újfent Soros tehető felelőssé, aki a bevándorlás támogatásával kívánt még több politikai hatalomra szert tenni).

Forrás: Project Syndicate, Infowars