BREIT PORTAL EURÁBIA Szilveszteri horror: Azért volt káosz Kölnben, mert részeg képzetlen migránsok voltak a...

Szilveszteri horror: Azért volt káosz Kölnben, mert részeg képzetlen migránsok voltak a biztonságisok

1764
0
SHARE

Megdöbbentő részleteket közölt a német Bild magazin arról, hogy miként szabadulhatott el a pokol egy évvel ezelőtt Kölnben. A szilveszteri ünneplés alatt migráns szexbandák több száz nővel erőszakoskodtak úgy, hogy a rendőrség szinte semmit sem tett.

A lap birtokába jutott információk szerint a kölni rendezvényt biztosító rendvédelmisek körébe rengeteg képzetlen migránst vettek fel, akik a káosz kialakulásakor nem voltak a posztjukon, volt aki annyira berúgott, hogy nem tudott dolgozni sem.

20151231silvester-mh5585-kombination-enh

Összesen 59 bevándorlót alkalmaztak biztonságiként, hogy őrizzék a rendet a hatalmas tömegrendezvényen. A Westturm nevezetű bizonysági cég csak annyit követelt meg a migránsoktól, hogy beszéljenek valamennyire németül és hozzanak meleg ruhát.

A Bild megszerezte az alkalmazottak listáját is, akik közül sokan Észak-Afrikából, Szíriából és Afganisztánból érkeztek. Egy órányi munkáért 5 eurót (1550 forint) fizettek nekik, ami kicsivel több, mint a megengedett minimum Németországban. A cég viszont háromszor ennyit számlázott le Köln városának.

A cég egyik korábbi vezető beosztású alkalmazottja elmondta, három különböző központból gyűjtötték össze a migránsokat, akiket minibuszokkal szállítottak a hidakhoz, ahol szolgálatot kellett teljesíteniük.

“Pontosan tudtuk, hogy kik ezek. Kaptak egy biztonsági övet és néhány rádiót” – mesélte.

nintchdbpict000291347331

Köln városa ebben az évben biztosra akar menni, 1500 rendőrt fogadtak fel, hogy biztosítsák az eseményeket. (2015-ben ennek a számnak a tizede volt szolgálatban.)

A biztonságiként dolgozó migránsok közül húszan a Zoo hídnál, a többiek pedig a Deutzer és Severnin hídnál őrködtek. Pillanatok alatt elszabadult a pokol.

A Zoo hídnál szolgálatban levők közül öten azonnal elhagyták a posztjukat, őket megbüntették.

A Deutzer hídnál egy Arif nevezetű migráns annyira részeg volt, hogy nem tudott munkába állni. Helyettese, Süyleman két óra múlva lelépett.

A Hohenzollern hídnál egy Kemal nevezetű férfi elveszítette a rádióját és szinte azonnal lelépett a helyszínről.

Forrás: Bild, TheSun