BREIT PORTAL EURÁBIA Felháborító: Radikális mecsetben tanítják imádkozni a holland kisiskolásokat – felvétel

Felháborító: Radikális mecsetben tanítják imádkozni a holland kisiskolásokat – felvétel

2065
0
SHARE

Általános felháborodást váltott ki a szülők részéről, hogy egy holland általános iskola diákjait elvitték egy helyi mecsetbe, ahol imádkozni tanították a kisgyerekeket.

A felvételen az látható, hogy a Vinkenbuurt iskola diákjait a Zwolle-i Ghulzar-e-Madina mecsetben egy imám arra tanítja, hogyan imádkozzanak Allahhoz. A tanóra keretében Mawlana Tahier Wagid Hosain Noorani megmutatta a szőke hajú holland fiúknak és lányoknak, miként kell térdepelni az iszlám ima közben.

A mecsetben egyébként korábban több radikális pakisztáni hitszónok is vendégeskedett. Egyikük például halálbüntetést szorgalmazott, majd azt mondta a hitetlen hollandokra, hogy úgy viselkednek, mint a kutyák és a k****k.

A videóban az imám szétválasztja a fiúkat és a lány, majd megmutatja, hogy le kell térdelni és fejüket a kezük közé kell lehajtani a muszlim ima szerint. A felvétel sajtóértesülések szerint még tavaly készült, viszont egy képviselő most szúrta ki és szólította fel az iskolákat, hogy ne vegyenek részt hasonló “politikailag korrekt tevékenységekben”.

Harm Beertema, a Geert Wilders-féle Szabadságpárt képviselője arra bátorította a szülőket, hogy utasítsanak vissza minden ilyen jellegű kulturális tanulmányutat. “Ti döntötök és nem az iskola” – fogalmazott.

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésre szülők százai reagáltak és osztották meg saját felháborító történeteiket a polkorrekt tantervekkel kapcsolatban.

“Az én fiamat például arra kényszerítették, hogy karácsonyi dalok helyett azt énekelje, hogy “Isten hozott! Isten hozott titeket menekültek!”” – írta egyikük.

Egy tanár pedig arról számolt be, hogy egy oktatási instruktor azt hányta a szemére, hogy a negyedikes osztályával “még mindig nem látogattak meg egy mecsetet sem”.

A holland tanterv értelmében a gyermekek “megtanulják a különböző vallások alapelemeit, ami nagy szerepet játszik a multikulturális holland táradalomban”.

Júliusban a dühös szülők azután mentek neki a hivatalnak, hogy egy internetre kikerült felvétel szerint a katolikus iskola diákjait elvitték egy rotterdami mecsetbe.

Hollandiában márciusban tartanak általános parlamenti választásokat. Az előrejelzések szerint a holland Szabadságpárt magasan vezet.

Forrás: Youtube