BREIT PORTAL EURÁBIA Újévi káosz Dortmundban: Ezer migráns éltette Allahot, miközben a rendőrökre lövöldöztek

Újévi káosz Dortmundban: Ezer migráns éltette Allahot, miközben a rendőrökre lövöldöztek

2684
0
SHARE

Úgy tűnik nem telik el szilveszter anélkül, hogy a Németországig menekült “külföldiek” ne borítanák káoszba valamelyik várost. Idén (többek között) Dortmundon volt a sor.

Közel ezer férfi gyűlt össze Dortmund belvárosában, ahol hangosan azt kántálták, hogy “Allahu Akhbar”, tűzijátékkal lövöldöztek a rendőrökre, egy történelmi templomban tüzet is gyújtottak.

Alig múlt 7 óra, de már egy férfi az arcán szerzett égési sérülések miatt kórházba kényszerült. Rajta kívül még két tucat ember sérült meg az ünneplés során, néhányan súlyosan

A rendőrség közleménye szerint “csendesen” telt az este, a városvezetés szóvivője szerint minden “rendben” ment.

Éjjel fél tizenkettókör azonban arra lettek figyelmesek a rendőrök, hogy jóval nagyobb tömeg gyűlt össze, mint amire számítottak, ezért erősítést kértek. Ezt követően a hatóságok arról számoltak be, hogy “nagy számú észak-afrikai fiatal” gyűlt össze, Volker Stall rendőrtiszt azt is megjegyezte, “agresszíven viselkednek” a helyiekkel és a rendőrökkel szemben.

Éjfélkor aztán elszabadult a káosz.

A Ruhr Nachrichten élő szöveges közvetítése szerint legalább ezren gyűltek össze a migráns fiatalok, akik tűzijátékkal lövöldözték a látogatókat, köztük a gyermekeikkel együtt ünneplő családokat. Amikor a rendőrök közbeavatkoztak, a csőcselék a rendőrség ellen fordult.

Annak ellenére, hogy a törvény tiltja a pirotechnikai eszközök használatát a templomok közelében, tűzoltókat kellett hívni Németország egyik legrégebbi templomához, a St Reinoldhoz, miután lángra kapott a tetőszerkezet.

Szintén a Ruhr Nachrichten írta meg, hogy “egy csapat migráns a szíriai tűzszünetet ünnepelte dalolva”. Az újság egyik munkatársa által a Twitterre feltöltött videóban azonban az is hallatszik, hogy a szíriaiak Allahot éltetik, valamint az Al-Kaida és a “Szabad Szíriai Hadsereg” zászlóit lengetik.

Forrás: Ruhr Nachrichten, WDR, Breitbart