BREIT PORTAL JERUZSÁLEM Izrael elleni gyűlöletre uszítanak az ENSZ iskoláiban

Izrael elleni gyűlöletre uszítanak az ENSZ iskoláiban

2354
0
SHARE

Az ENSZ által működtetett gázai és ciszjordániai iskolákban olyan tankönyvekből tanulnak a gyerekek, amikből Izrael egyszerűen ki van törölve. Nyomozás indult.

Az ENSZ által támogatott növendékek arról tanulnak nap mint nap, hogy a Siratófal, a pátriárkák sírjai mind muszlim szenthelyek, amelyeket megszálltak a zsidók. A Brit Mandátum által kibocsátott jeruzsálemi bélyegről kitörölték a héber szöveget.

Az ember meg se döbben, hiszen a tankönyveket a Palesztin Oktatási Minisztérium adott ki, az iskolákat viszont az ENSZ működteti.

Így viszont sokkoló, hogy a békefolyamatért való ádáz küzdelmében a nagybecsű szervezet arra tanítja a palesztin kisgyerekeket, hogy ne ismerjék el országként Izrael államát, sem az 1947-es határokon belül, sem semmilyen formában.

Az arab nyelvű könyveket a jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói fordították le és hozták nyilvánosságra.

Az egyik történelemkönyvben a cionizmust gyarmatosító mozgalomként definiálják, amit az európai zsidók alkottak meg, hogy összegyűjtsék a világ zsidóit és elfoglalják Palesztinát és a többi arab országot. A könyv szerint a cionisták a bevándorlással elűzik az arabokat a földjeikről.

A történelemkönyvben egy szó sem esik arról, hogy a zsidóságot történelmi és vallási szál fűzi Izrael földjéhez és Jeruzsálemhez. Meg sem említik a zsidók szent helyeit, csak a muzulmán szenthelyeket említik, amiket a “zsidók elfoglaltak”.

A brutális 1929-es mészárlást egyszerű felkelésnek definiálják a megszálló zsidókkal szemben. Safedben, Hebronban és Jeruzsálemben 130 ember gyilkoltak meg az arab szomszédaik.

A térképeken nem szerepel Izrael, a városok is kizárólag a régi arab neveiken szerepelnek.

Korábban az ENSZ által működtetett iskolákat a palesztin területeken a Hamasz használta fegyverraktárként a katonai összetűzések során.

Forrás: Ynet