BREIT PORTAL EURÁBIA Szilveszteri migránsterror: Számos nővel erőszakoskodtak Ausztriában is

Szilveszteri migránsterror: Számos nővel erőszakoskodtak Ausztriában is

2468
0
SHARE
Fireworks in Innsbruck Austria - holiday background

Migráns szexbanda vadászta a lányokat Inssbruckban

Legalább 18 nő jelentette a hatóságoknak, hogy egy kb. 5-6 főből álló banda fogdosta őket az ausztriai Innsbruck város főterén, ahol közel 25 ezer fő ünnepelte az újév beálltát – közölte Ernst Kranebitter, vezető beosztású rendőrtiszt.

„Még sosem történt ilyen itt korábban” – fogalmazott az AFP-nek.

„Táncolni kezdtek az áldozatokkal, majd megfogták a mellüket és benyúltak a lábuk közé. A tömegben ez nem keltett akkor feltűnést, mindenki ünnepelt.”

Kranebitter információi szerint az elkövetők tizenévesek lehettek. Az incidensről ugyan készült videofelvétel, de ez alapján a nyomozók nem tudták beazonosítani a tetteseket.

A hatóságokat egy anyuka is megkereste, aki elmesélte, hogy 17 éves lányát és tiroli barátnőit is molesztálták a téren. Az áldozatok egy része arról számolt be, hogy a támadóknak sötét haja volt és rövid szakálla, és vélhetően észak-afrikai származásúak voltak.

Egy másik áldozat arról számolt be, hogy csak a szerencsének köszönheti, hogy meg tudott szökni 30 és 40 év körüli támadója elől, aki szintén elkezdte tapogatni őt. Elmondása szerint az elkövető külföldi származású volt.

Részeg migráns tapogatott Salzburgban

Salzburgban négy nő számolt be arról, hogy a szilveszteri ünneplés során szexuálisan bántalmazták őket. Egy 31 éves német nő a rendőrségnek arról számolt be, hogy

egy 18 éves részeg migráns többször meg akarta csókolni őt, majd megragadta őt a lába között.

A nő barátai megpróbálták ellökni a támadót, akit később letartóztattak és kihallgattak. Mivel zavartan viselkedett, ezért orvos vizsgálta meg az őrizetben.

Grazban is lecsaptak a “külföldi kinézetűek”

Grazban egy 26 éves nő arról számolt be, hogy két férfi támadta meg őt a városközpontban az év utolsó óráiban. Őt is tapogatni kezdték, majd sikerült elmenekülnie és jelentenie az esetet a rendőrségnek.

Az elkövetőket „külföldi kinézetűnek” írta le, akik 25 és 35 év körüliek. Mindketten 180 cm magasak, egyikük nagy sötét szakállt viselt.

Forrás: Standard / Kronen Zeitung / The Local