BREIT PORTAL TENGERENTÚL Borzalmas demokrata hiszti

Borzalmas demokrata hiszti

2592
0
SHARE
Hillary Clintonnak nem áll jól a szénája New York-ban
Hillary Clintonnak nem áll jól a szénája New York-ban

A republikánus állampolgárok, de még a demokrata szavazók is már hetek óta szenvednek attól, hogy a párt nem képes feldolgozni a választási vereséget.

Az különösen vicc, hogy Hillary Clintonék pár héttel a választások előtt még Donald Trumpot vádolták azzal, hogy nem fogja elfogadni a vereséget, és mekkora balhét fog rendezni, amikor kikap. Erre tessék. A demokraták a teljes választási rendszert, a közösségi oldalakat és egy másik országot vádol azzal, hogy kikaptak.

Kikaptak, de nagyon. Azt ugyanis ne felejtsük el, hogy nem pár elektorral szerzett többet Trump.

Igaza van. Rommá verte Clintont.

A demokrácia és a választási rendszer megcsúfolása az, hogy hetek óta mást sem lehet olvasni az amerikai sajtóban, hogy Clinton szerezte a több szavazatot. Csakhogy Amerikában nem erre megy ki a játék. S ezt a demokraták is tudták. Az arányosság, és az egyenlőség jegyében az elektorokért megy a harc, és nem Kalifornia liberális tömegeiért. A rendszer folyamatos kritikája egyébként már Joe Biden alelnököt is idegesíti, aki kezdi helyretenni a többségi szavazatokon nyammogókat.

Ezt követően jött a Facebook, az alternatív média és minden republikánus démonizálása. Clintontól kezdve minden demokrata nagyágyú és a teljes liberális média azon csámcsogott, hogy a választásokat azért vesztették el, mert álhírekkel tömték tele az internetet.

Ebben az a felháborító, hogy hülyének nézik az amerikai választókat, akik az ország jövőjét nem képesek eldönteni józanul, valamint azt állítják, hogy csak Clintonnak ártottak ezek a hírek. Márpedig ez baromság. Talán a legnagyobb álhír az volt a kampány során, hogy az egy-két republikánus sajtóorgánumon kívül minden médium azt állította, hogy Trumpnak esélye sincs, tuti elveszti a választást. Emberek tízmillióit tévesztették meg.

A harmadik nagy húzás pedig az volt, hogy az egész vereséget Oroszországra és Putyinra fogták. Senki soha nem vonta kétségbe, hogy az orosz hírszerzés rendszeresen támadja a nagy amerikai közintézmények és szervezetek szervereit. Kiberháború zajlik a világban, már sok éve. Arról pedig pont ne az Egyesült Államok papoljon, hogy miért avatkozik be egy ország más országoknak az elnökválasztási folyamataiba. Ebben az amerikaiaknak is van tapasztalatuk, nem is kevés. Ha egyedül Clinton nagy támogatójára, Soros Györgyre gondolunk, már kiderül, hogy egy sor uniós tagállam választását “hackelték” meg pénzügyi és más befolyásolási módszerekkel.

Assange a FoxNewsnak adott interjújában találóan rávilágított arra, hogy amennyiben a demokrata szerverek feltörése hatással volt a választások kimenetelére, Clintonék akkor is csak magukat okolhatják. És milyen igaz. Podesta emailjeit nem hamisították meg. Igaz volt az, hogy Clinton dehonesztáló kijelentéseket tett a katolikusokra, alapítványát azok az országok pénzelik, akik az Iszlám Államot és a kampány során újságírókat “vettek meg” és előre megszerezték a viták kérdéseit. Ezek tények.

Ahogyan tény az is, hogy a Demokrata Országos Bizottság a joggal elvárt semlegesség helyett Clintont favorizálták Bernie Sanders szenátorral szemben. Aljas módon ráadásul. Holott a vermonti szenátor rengeteg olyan csatatér államban népszerűbb volt riválisánál, ahol Trump egy hajszállal nyert és megszerezte a kulcsfontosságú elektorokat. Sanders pont azokban a társadalmi osztályokban volt nagyon erős, ahol Trump is, tehát értékes szavazók tömegeit csalhatta volna el a republikánus riválisától. Sőt talán egyenesen azzal lehetne kezdeni, hogy Clinton talán minden idők leggyűlöltebb jelöltje volt a demokratáknál. Sanderst ellenben már másodjára választották a legnépszerűbb szenátornak az Államokban.

Clinton kampánya több sebből is vérzett. Például kampányolni kellett volna a csatatér államokban a választások utolsó heteiben, és nem a bebiztosított államokban ajnározni önmagunkat. Putyin arról sem igazán tehet, hogy Clintont már évek óta brutális köhögőrohamok gyötrik, legutóbb a szeptember 11-ei terrortámadások évfordulóját dölt ki, mint egy darab fa. Azért is csak magát okolhatja a demokrata jelölt, hogy az abortusszal kapcsolatos kijelentésével az egyik vitán szinte az összes evangélikus választót áttolta Trumphoz. A magánszerverén tárolt titkosított emailekről, azoknak letagadásáról, majd tízezrével történő kitörléséről pedig inkább ne is beszéljük.

Clintonék felháborító és gusztustalan hozzáállását pedig jól szimbolizálta, hogy a választások éjszakáján a jelölt nem volt képes kiállni a hosszú hónapokon keresztül dolgozó, kampányoló, adományozó és küzdő demokrata tömeg elé, hogy szóljon pár szót. Ehelyett bentmaradt valamelyik szobában, és bútorokat borogatott és a stábját szidta.

Ezt a választást nem Trump nyerte meg, hanem Clinton veszítette el. De nagyon. Hála az égnek.