BREIT PORTAL SZTÁRAKADÉMIA “Én IZRAEL-ben születtem” Natalie Portman visszavágott Meryl Streepnek

“Én IZRAEL-ben születtem” Natalie Portman visszavágott Meryl Streepnek

16463
0
SHARE
Natalie Portman
Natalie Portman

Nemcsak a Trumpot ért bugyuta kritikái, hanem az áthallásos Izrael-ellenes megjegyzése miatt is felkapott lett Meryl Streep Golden Globe díjátadón mondott beszéde. A zsidó származású Natalie Portman most reagált.

Talán Meryl jobban járt volna, ha csak felmegy a színpadra, megköszöni az életmű díjat és jó éjszakát kíván mindenkinek.

De nem így történt.

Meryl Streep és a lejárt lemez

A Clinton-pártiságáról híres Meryl Streep a kampány során többször is beleszállt Donald Trumpba, egy ízben be is öltözött a republikánus elnökjelölt karakterébe, hogy úgy parodizálja ki. Aztán végül még is koppanás lett a vége, a demokraták kikaptak és elkezdődött a borzalmas hiszti, amiről itt írtunk.

Ehhez a hisztihez csatlakozott Meryl Streep is, aki a filmművészet egyik jelentős díjátadóját arra használta ki, hogy Trumpot ekézze. Ráadásul egy olyan régen lejárt lemezt vett elő, amiről már tucatszor kiderült, hogy nem igaz. A liberális sajtó elterjesztette, hogy Trump egy kampányrendezvényén kiparodizált egy fogyatékos újságírót, a republikánus jelölt többször is tisztázta már magát az abszurd vád alól.

Meryl Streep
Meryl Streep
Meryl Streep és az anti-cionista propaganda

Sokan talán nem hallottak róla, de Meryl Streep beszédében volt egy másik sarkalatos pont is. Mikor mondanivalója alátámasztásául elkezdte sorolni a külföldi származású színések születési helyét, mindenkinél sikerült kimondani a származási országot, csak Natalie Portmannál nem. Nála csak annyit mondott:

“Natalie Portman Jeruzsálemben született.”

Egy laikus hallgatónak nyilván nem tűnt fel, sokaknak viszont az elmúlt napok megdöbbentő eseményei tükrében viszont felháborodtak az Izrael-ellenes elszóláson.

Az ENSZ ugyanis az elmúlt döntéseiben és határozataiban elvitatta a Templomhegy és a Siratófal tekintetében az izraeli fennhatóság jogát, valamint az izraeli-palesztin béke égisze alatt még Jeruzsálem zsidó jellegét is igyekeztek aláásni a telepépítéseket tiltó rendelkezésükkel. Erről is írtunk korábban.

Ilyen körülmények között igenis üzenetértéke van annak, hogy a hollywoodi közösség nem hajlandó Izraelt megemlíteni, csak a semleges Jeruzsálemet.

Natalie Portman és egy határozott IGEN

A The Washington Free Beacon megkereste Natalie Portman stábját Meryl kijelentése miatt és feltették neki a kérdést:

Izraelben született Portman? A szóvivője azt üzente: “a válasz határozottan IGEN.”

Tipikus anti-cionista taktika egyébként szétválasztani a közbeszédben Jeruzsálemet és Izraelt. Erre már Obamáék is tettek kísérletet. A kormány például Simon Peresz izraeli államfő temetése kapcsán követte el azt, hogy a hivatalos kommunikációban csak Jeruzsálemet voltak hajlandóak megemlíteni, Izraelt nem.

Forrás: The Washington Free Beacon