BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Szomáliai migráns fosztogatott Budapesten

Szomáliai migráns fosztogatott Budapesten

2125
0
SHARE
Migráns
Migránsok

A Fővárosi Főügyészségg közleményben közölte, hogy egy szomáliai migráns több “vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett” Budapesten. Egy étteremben és egy cukrászdában fizetés nélkül fogyasztott, egy hotel szobáját pedig kirabolta.

A 20 éves migráns 2015 októbertől oltalmazotti státusz keretében tartózkodott Magyarországon. A vádirat szerint 2016 szeptemberében egy XIV. kerületi hotel recepcióján a személyzetet azzal verte át, hogy a szálloda egyik lakójának a testvére. Ekkor felengedték a második emeleti szobába, ahol ellopott egy táskát, cipőt, ruhát és valutát is 90 ezer forint értékben.

Kajált az étteremben, de nem akart fizetni

De a szomáliai migránsnak nem ez volt az első bűncselekménye Budapesten. Augusztusban egy alkalommal egy cukrászdában, majd egy étteremben kajált, a csekket viszont már nem akarta kifizetni. A kár 9 ezer forint összességében.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, valamint két rendbeli szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A férfit akár négy és fél évre is rács mögé dughatják.

Forrás: Fővárosi Főügyészség