BREIT PORTAL BRÉKING Hősök születtek a borzasztó olaszországi tragédiában

Hősök születtek a borzasztó olaszországi tragédiában

3898
0
SHARE

Fiatal iskolások haltak meg szörnyű körülmények között péntek éjjel, amikor az iskolai sítáborból hazafelé tartottak Franciaországból egy busszal. A lángoló busz okozta szörnyű helyzetben néhányan megőrizték a hidegvérüket és elkezdték menteni a járműben ragadt társaikat. Köztük egy tesitanár, egy történelemtanár és egy diák. Ő előttük tisztelgünk.

16-an haltak meg

A magyar autóbusz péntek éjjel szenvedett tragikus balesetet az olaszországi A4-es autópályán. A járműnek eddig nem megerősített információk szerint problémák voltak az abroncsaival, aminek a következtében belecsapódott egy híd pillérébe és kigyulladt.

A járművön 54-en utaztak a két sofőrön kívül, sajtóinformációk szerint 16 ember meghalt, miután nem tudták elhagyni a lángoló buszt. 39-en megsérültek.

1999 óta nem történt ilyen súlyos buszbaleset, január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította a miniszterelnök.

Többször is visszament az égő buszba

A szörnyű események közepette voltak olyanok, akik saját életüket és testi épségüket nem kímélve visszamentek a társaikért, hogy megpróbálják őket kimenteni.

Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondása szerint több diákot egy testnevelő tanár mentett meg, aki többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki. Őt súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Imádták a töritanárt, aki az életét adta a diákjaiért

A Lokál információ szerint egy történelemtanár, “Béla bácsi” is elkezdte menteni a gyerekeket a lángoló és füsttel teli buszról. Miután több tanítványát is kimentette, életét vesztette a tűzben.

Az iskolából az egyik diáklány úgy emlékezett vissza rá, mint aki rendkívül felkészült és emberséges tanár volt, akit a diákjai imádtak.

Utolsó leheletéig törte az ablakot a hősi halált halt diák

Az olasz sajtó egy magyar diákot is hősi halottként emlegetett, aki az utolsó leheletéig próbálta mindenhol kitörni az ablaküvegeket, hogy mentse társait.

Egy olasz rendőrtiszt arról számolt be, hogy holtan találtak a fiúra, kezében egy ablaktörő kalapácsot tartott, amivel az egyik ablakot sikerült betörni, többen azon másztak ki.

Az Olaszországban élő és dolgozó magyarok is összefogtak, hogy minden segítséget megadjanak az áldozatok családjainak, és a megmenekült diákoknak, tanároknak. Egy Facebook csoportban ügyvédeket, szállást ajánlottak fel, volt aki tolmácsként ajánlotta fel szolgálatait.

Forrás: Index, Origo, Lokál, L’Arena.it