BREIT PORTAL JERUZSÁLEM Hoppá: Trump elkaszálta Obama utolsó botrányos palesztinbarát döntését

Hoppá: Trump elkaszálta Obama utolsó botrányos palesztinbarát döntését

4725
0
SHARE
Trump
Trump

Szinte sokként érte a republikánus szavazókat, hogy Barack Obama az elnökségének az utolsó óráit is felhasználta arra, hogy támogassa az ellentmondásos Palesztin Hatósága. Hála Istennek ehhez Trumpéknak is volt néhány szava.

Az izraeli sajtó számolt be arról, hogy Barack Obama a 8 évig tartó elnökségének utolsó óráiban engedélyezte, hogy 221 millió dollár támogatást jutassanak el a Palesztin Hatóságnak,

ami legutóbb azzal fenyegette meg Donald Trumpot, hogy a tel-avivi nagykövetség átköltöztetése esetén “megnyitják a pokol kapuit”.

Szerencsére a republikánus többségű Kongresszus Trump inspirálására felfüggesztette a támogatást – adta hírül a pár napja beiktatott kormány.

Az indoklásukban azt írják, át kell vizsgálniuk a John Kerry külügyminiszter által utolsó pillanatokban kezdeményezett rendkívüli összegű támogatást. A javaslatot péntek reggel nyújtották be, mindössze pár órával azelőtt, hogy Trump hivatalosan is letette elnöki esküjét.

Nem mindegy, mire megy a pénz

A támogatást elviekben arra fordították volna, hogy helyreállítsanak néhány épületet Gázában, valamint kormányzati programokat szervezzen a Palesztin Hatóság. A javaslatot két republikánus törvényhozó torpedózta meg, Ed Royce és Kay Granger arra válaszul, hogy a palesztinok csatlakozási kérelmet nyújtottak be két nemzetközi szervezethez is, hogy megerősítsék globális kampányukat Izrael ellen.

Amikor a témában megkérdezték a Fehér Ház szóvivőjét, Sean Spicer elmondta

“Trump rendkívül körültekintő azzal kapcsolatban, hogy mire költik az adófizetők pénzét.”

“Minden egyeszségben biztosra akar menni, hogy a kormány által kiadott minden egyes dollár úgy kerül elköltésre, hogy az megegyezik az amerikai adófizetők akaratával.”

Forrás: World Israel News