BREIT PORTAL TENGERENTÚL Abortusz-ellenes gigatüntetés: Pence történelmet írt, Trump kiosztotta a médiát

Abortusz-ellenes gigatüntetés: Pence történelmet írt, Trump kiosztotta a médiát

12834
0
SHARE
Élet Menete

Csütörtökön történelmet írt Mike Pence amerikai alelnök azzal, hogy bejelentette: részt fog venni és beszédet is mond a pénteki Élet Menetén. Hivatalban levő ilyen magas rangú politikus még sosem volt jelen a rendezvényen.

A hazai menettől eltérően az Egyesült Államokban ilyenkor az abortusz ellen és a magzatok védelméért demonstrálnak a résztvevők.

A szervezők sokáig attól tartottak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a média teljesen cenzúrázni fogja az eseményt, és nem számolnak be a történtekről. Néhányan pedig attól tartottak, hogy a sajtó az előző heti milliós Nők Menetéhez fogja őket hasonlítani. A Soros milliárdokból finanszírozott abortuszt támogató tömegdemonstráció nemi szervnek öltözött emberektől és káromkodó celebektől volt hangos.

Mike Pence
Mike Pence
Az alelnök ott lesz, nem lehet cenzúrázni

Most azonban egy csapásra megváltozott minden, hiszen egyetlen nap leforgása alatt Donald Trump egy interjú során beszólt a médiának, amiért az Élet Menetét cenzúrázzák, Mike Pence pedig bejelentette, beszédet fog mondani a rendezvényen.

Korábban is előfordult, hogy amerikai elnökök támogatásukról biztosították a rendezvényt, sőt telefonon be is jelentkeztek – az még sosem fordult elő, hogy el is látogassanak az eseményre.

Az évente megrendezett felvonulásra az ország minden tájáról érkeznek emberek, sokszor több százezren menetelnek, hogy kifejezzék felháborodásukat az abortuszok során kivégzett gyermekek milliói miatt. A média pedig minden évben ügyet sem vet rájuk, ha ki is mennek, általában a v****ának öltözött ellentüntetők kis csoportját filmezik. Ha viszont valaki a Planned Parenthood és társai mellett áll ki, az rögtön címlapra kerül.

Trump kiosztotta a liberális sajtót

Úgy tűnik ettől Donald Trumpnál is kiakadt a rugó, ezért a liberális ABC-nek adott interjúja során meg is említette, hogy bizony sokan lesznek a demonstráción holnap, ami egy fontos esemény lesz, tessék abbahagyni a cenzúrát. Amikor az interjút készítő David Muir azonnal terelni kívánta a témát, az elnök megismételte: sokan lesznek, és a sajtó ignorálja őket.

Vehetjük talán figyelmeztetésnek. Vagy fenyegetésnek. De talán egyszerű motivációnak – a mainstream kezdjen el objektív médiaként működni, és ne csak az abortuszvédő, genderimádatot tolják fullba.

Donald Trump aztán egy másik helyszínen folytatta a média ekézését.

A Philadelphiában tartott Republikánus Kongresszusi Találkozón ezt mondta:

“Amúgy pénteken rengeteg ember érkezik Washingtonba, ugye Mike? Sok-sok ember. És a sajtó sosem ad nekik elég nyilvánosságot. 3-4-5-6 százezren is összegyűlnek és sehol nem olvasol róla. Amikor az emberek összegyűlnek, arról olvasni szoktunk. Ugye? Ez így nem fair. Semmi nem fair ebben a médiában. Semmi.”

Egy csapásra minden megváltozott

Az életpárti szervezetek már az első hetet követően óriási előrelépésnek tekintik a Trump-kormány működését. A kongresszus nemrég megszavazta, hogy az abortuszt ilyen mértékben finanszírozzák az adófizetők pénzéből. A következő héten pedig Trump várhatóan és életpárti bírót jelöl a Legfelsőbb Bíróság tagjának.

A pénteken megrendezésre kerülő Élet Menetén amúgy jelen lesz Kellyanne Conway, az elnök egyik tanácsadója, aki szintén beszédet fog mondani.

A szervezők azt remélik, hogy a Planned Parenthood ebben a formában nem fog tudni tovább tevékenykedni a rengeteg állami támogatás megvonása miatt.

Forrás: Youtube, LifeSiteNews