BREIT PORTAL EURÁBIA „B****a meg Izrael!” Így emlékeztek a holokausztra a németországi muszlim diákok

„B****a meg Izrael!” Így emlékeztek a holokausztra a németországi muszlim diákok

2985
0
SHARE
Szelfikészítő akció
Szelfikészítő akció

Számos arab és török származású muszlim diák tiltakozott az ellen, hogy részt vegyen a auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulóján megrendezett nemzetközi holokauszt-emléknapon. Az iskolai vezetés megérti a tiltakozást és Izrael bírálatát.

Átfirkálták a megemlékező feliratot

„Néhány muszlim diák azt mondta, hogy nem fog részt venni az eseményen” – számolt be a Der Westen nevezetű német portálnak a gelsenkircheni iskola egyik tanára, Florian Beer.

Az iskolai rendezvényen többek között egy szelfiző akciót is szerveztek, melynek a keretében a diákok az „Én emlékezem” és a „Mi emlékezünk” feliratokkal készíthettek fotót. A megemlékezős feliratokat azonban a muszlim diákok átfirkálták és azt írták ki rá helyette, hogy

„B***a meg Izrael, szabadságot Palesztinának!”

Az iskolának nem sikerült azonosítania az elkövetőket.

'Én emlékezek' feliratok
‘Én emlékezek’ feliratok
Zuroff: Pont nekik lenne erre szükségük

Dr. Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának vezetője a Jerusalem Postnak az mondta, éppen a muszlim diákoknak lenne a legnagyobb szükségük arra, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek a holokauszttal kapcsolatban, ezért „rendkívül szerencsétlen a távolmaradásuk ezekről az eseményekről”.

A híres nácivadász szerint különösen fontosak ezek a rendezvények az olyan családok esetében, amelyek antiszemitizmussal erősen fertőzött országból származnak.

A Emscher-Lippe iskolába körülbelül 500 diák jár, 40 százalékuk bevándorló családok sarja. Günter Jahn iskolaigazgató szerint jó, ha van ellenállás a diákok részéről a megemlékezés felé. „Fontos, hogy legyen kritika. Ez minden vita alapja” – fogalmazott.

A Der Westen úgy értesült, több diák megfogalmazta a kérdést:

„Miért mindig a zsidók?”

majd többen kezdték sorolni a problémákat, amelyekért a zsidókat tették felelőssé.

Forrás: Jpost