BREIT PORTAL TENGERENTÚL Gyalázat, amit a Spiegel művel

Gyalázat, amit a Spiegel művel

3844
0
SHARE
A Spiegel címlapja
A Spiegel címlapja
Európa egyik legnépszerűbb lapjának, a Spiegelnek úgy tűnik borzasztóan becsípődött Donald Trump szókimondó és merész stílusa.
A német lap a legutóbbi címlapján az amerikai elnököt egy hatalmas késsel a kezében ábrázolják. A kezében a Szabadságszobor levágott véres fejét tartja. Mellette a szöveg: America First.
Különösen annak tudatában felháborító a címlapon megjelent grafika, hogy éppen a republikánus Trump az, aki minden erejével azon van, hogy eltörölje a radikális dzsihadista mozgalmat, az Iszlám Államot.
A Spiegel korábbi címlapjai
A Spiegel korábbi címlapjai
Donald Trump az, aki kukába dobta a polkorrekt terminológiát, és minden egyes terrortámadás során kikiáltja a világba, újabb áldozatokat szedett a radikális iszlám. Trump az, aki kész együttműködni Putyinnal, hogy eltörölje a halálszektát a föld színéről. És Trump, az aki bevállalta, hogy beteljesíti szó szerint a kampányígéretét és a nemzetbiztonság érdekében felfüggesztette a bevándorlást hét muszlim többségű országból.
Az igazi áldozatok meggyalázása
Lehet kritizálni Trumpot, lehet bírálni a kitiltó rendeletet. De pont őt egy véreskezű dzsihadistaként ábrázolni több, mint gyalázatos.
Amikor az internet tömve van lefejezős, kivégzős és kínzós brutális videókkal, akkor egy elnök antidemokratikusnak tűnő döntését ártatlanok lemészárlásához hasonlítani nem más, mint az áldozatok emlékének súlyos meggyalázása.
A Spiegel nem először szállt bele az amerikai elnökbe. Tavaly például egy héttel Trump megválasztása után a világ végét vizionálták. A kampány során Clintont és Trumpot  besározott arccal ábrázolta. Majd megint egy másik lapszám első oldalán egy lángoló amerikai zászló szolgált az elnökjelölt háttereként.
Az ominózus címlap
Az ominózus címlap
A mostani címlapot a Time magazin egykori grafikusa, a kubai Edel Rodriguez készítette, aki szerint a címlap azt üzeni, hogy Trump

“lefejezte a demokráciát, lefejezett egy szent szimbólumot.”

A képhez kapcsolódó cikkben a következőket írják:

“Az Egyesült Államok elnöke rasszista. Fentről szervez puccsot, be akarja vezetni az illiberális demokráciát, vagy még rosszabb, alá akarja ásni a hatalmi egyensúlyt.”

A Szabadságszoborral való illusztráció pedig pont annak függvényében visszatetsző, hogy a szobrot a nemzet Franciaországtól kapta.
Pont a napokban történt, hogy a párizsi Louvre-ban egy egyiptomi dzsihadista két macsétával felszerelkezve nekiugrott egy biztonsági őrnek. Öt golyót kellett beleereszteni.
2016-ban egy francia templomban dzsihadisták lefejeztek egy idős papot.
Lehet bírálni Trumpot és kell is. De szégyellje magát az az újság és az a grafikus, aki ezt így teszi.