BREIT PORTAL EURÁBIA Megdöbbentő plakátkampány: Ha nem viselsz hidzsábot, a pokolra kerülsz

Megdöbbentő plakátkampány: Ha nem viselsz hidzsábot, a pokolra kerülsz

2749
0
SHARE
Plakátkampány a hidzsáb viselése mellett
Plakátkampány a hidzsáb viselése mellett

Egészen elképesztő módon próbálják rákényszeríteni a nőket Iránban, hogy burkát viseljenek. Egy plakátkampányban most összegyűjtötték a „legötletesebb” propagandaposztereket.

Burkában a mennybe, anélkül a pokolba

Ezen a poszteren két lépcső látható, az egyik előtt egy koromfekete burkát viselő nő látható, a másik előtt pedig egy virágmintás felsőt hordó magas sarkút viselő kibontott hajú lány. Tippelnünk sem kell, hogy melyik út vezet a paradicsomba…

Két út: menny, vagy pokol
Két út: menny, vagy pokol
Ha kibontakozol, ellepnek a hangyák

Az üzenet egészen világos: „Lányok! Ez a természet törvénye. Az értékes dolgokat el kell rejteni, hogy megvédjék azokat.” A két képen különböző magvak láthatók, az egyiket már megszabadították a héjától, ezért ellepték a hangyák.

Nehogy meghámozd a magvakat
Nehogy meghámozd a magvakat
Vigyázat, leselkednek a villák

A bontatlan gránátalmát rengeteg villa veszi körül, a kiszemezgetett magvakon pedig egy lövés nyoma látható. Az utóbbi képet elég nehéz értelmezni, egy oldal szerint csak az otthonban megengedett bármiféle kozmetikum, hogy a nő a férjének kedveskedjen, de kint az utcán már óriási bajt eredményez.

A világ tele van gonosz villákkal
A világ tele van gonosz villákkal
A rúzs, a töltény és egy időzített bomba

A poszterek azt hirdetik, hogy a sminkelés legalább annyira veszélyes, mint bármelyik másik halálos fegyver. Az egyik képen egy pisztoly látható, amelyben a rúzsok képezik a töltényeket, a másikon pedig egy rúzsokból álló időzített bomba látható.

Rosszabb a rúzs, mint egy bomba
Rosszabb a rúzs, mint egy bomba
Tűsarok, a Sátán cipője

Az üzenet szerint a piros színű cipő és a magas sarkú lábbeli színtiszta provokáció. A propaganda poszterek szerint ez a feminizmust testesíti meg, amivel a Sátán lépked a Pokol felé.

Az ördög prádát visel plakátját koppintották
Az ördög prádát visel plakátját koppintották
Kibontod a cukorkát, ellepnek a legyek

A képekkel azt szimbolizálják, hogy a hidzsáb megőrzi az értékes dolgokat. Ez a plakát angol, francia és arab nyelveken is feltűnt már különböző országokban.

Csomagolva jó a cukorka
Csomagolva jó a cukorka

Ugyanaz az üzenet, nyalókás verzióban.

Ahogyan a nyalóka is
Ahogyan a nyalóka is
Kiégsz, mint egy villanykörte

A plakáttal azt próbálják üzenni, hogy a hidzsábbal az utcán is tud fényként világítani a nő, viszont ha nem fedezi el magát, akkor hamar kiég.

Ennyi. Világos?
Ennyi. Világos?

Forrás: DW, Hijab Poster