BREIT PORTAL EURÁBIA Geert Wilders: Az EU romba dől, mint a Római Birodalom

Geert Wilders: Az EU romba dől, mint a Római Birodalom

7911
0
SHARE
Geert Wilders
Geert Wilders

Sokan azt mondják, ő lesz a következő szög az Európai Unió koporsójában. Az EU-, és bevándorlás-ellenes holland politikus Geert Wilders pártja várhatóan megnyeri a parlamenti választásokat. A győzelem azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő lesz a miniszterelnök is. Úgy véli nevetséges az a bírósági döntés, mely szerint elítélték azért a kijelentéséért, hogy szerinte túl sok a marokkói Hollandiában. A halálos fenyegetések miatt még mindig 24 órás rendőri védelem alatt áll. Bár sok a hasonlóság, nem szereti, ha a holland Donald Trumpnak becézik. A CBN interjúja.

A gyűlöletbeszéd miatti bírósági ítélet úgy tűnik még népszerűbbé és ismertebbé tette Önt. Nem tűnik úgy, hogy megbánta volna a kijelentéseit.

Mert nem is bántam meg. Hogyan is tehetném. Nem mondtam semmi rosszat. Talán én vagyok az első holland, akit olyan dologért ítéltek el, ami nincs benne a törvényben. A bíró döntése értelmében a marokkóit, ami igazából egy nemzetiség, rassznak kell tekinteni.

Azok közül, akik elutaztak Szíriába harcolni, a 80 százalékuk marokkói volt. A bűncselekmények tekintetében 22-szeresen vannak felülreprezentálva az népességbeli arányukhoz képest.

A 23 év alatti marokkóiak 60 százalékát már legalább egyszer letartóztatták.

A közvéleménykutatások azt mutatják, hogy a hollandok többsége egyetértett a kijelentéseimmel. A bíró viszont a nemzetközi nyomásnak engedve azt mondta, – annak ellenére, hogy a holland törvényben ilyen nincs – hogy a marokkóiakat fajnak kell tekintenünk.

Vigyázzon, mert ha Ön Hollandiában holnap azt mondja, hogy nem szereti a francia, német, vagy svéd kaját, vagy az embereket, akkor Önt is rasszistának bélyegezhetik.

Természetesen ez nevetséges. Nem tettem semmi rosszat. Éppen ezért fellebezünk ez ellen az őrült ítélet ellen.

Mi lehet az oka, hogy ennyire népszerű lett a hollandok körében?

Nem hasonlítom magamat Donald Trumphoz, vagy bárki máshoz, de az embereknek elegük van a politikusokból, akik figyelmen kívül hagyják a problémákat. Az embereknek elegük van abból, hogyha kifejezik aggályaikat a többségében muszlim országokból történő tömeges bevándorlás miatt, vagy fenyegetésként élik meg, akkor rasszistának bélyegzik őket. Akkor is ha felszólalnak: hé, ez már többé nem a mi országunk. Ezek közönséges emberek, nem rasszok.

A kormány eurómilliárdokat költ arra, hogy támogassa azokat a migránsokat, akik nem menekülnek, hanem csak jobb életet akarnak maguknak.

Nem is azokat az embereket hibáztatom, akik jobb életet akarnak maguknak. A kormányunkat hibáztatom, akik ezt megengedik.

Akik nem mondják, hogy te nem egy menekült vagy, elég ebből. Le kell zárnunk a határainkat. Egy ország határok nélkül olyan, mint egy ház bejárati ajtó nélkül. Bárki bejöhet, és senkit nem kérhetsz a távozásra. Ez esetben már nem is beszélhetünk valódi országról.

Sok hasonlóság van Ön között és Donald Trump között. Mindketten kívülállók, mindketten a média kereszttüzében állnak, mindketten megváltoztatták a politikai vita módját és rendkívül erős akartuk van.

Nagyon határozott és elkötelezett vagyok. Sajnos nálunk nem kétpárt-rendszer van, és bár reménykedem, hogy nyerünk és én leszek a miniszterelnök, előfordulhat, hogy ez utóbbi nem jön össze.

Ez pedig a választási rendszer miatt van. Megnyerheted a választást, de így is veszíthetsz, ha senki nem akar veled együtt dolgozni. Jelen esetben úgy tűnik, hogy a legtöbb párt nem kíván velem együtt dolgozni.

Egyik kollégája a Fox-tól, vagy a CNN-től azt mondta, én vagyok a holland Donald Trump.

Nem, én a holland Geert Wilders vagyok. Trump pedig Trump. Én nem vagyok senkinek a másolata.

Mindezek mellett úgy gondolom, hogy néhány ellentét mellett sok a hasonlóság közöttünk. És ez egyfajta mozgalommá érett. Ez nem Trump mozgalma, ez a mi mozgalmunk. Az emberek kezdenek felébredni.

Mit gondol, mi lesz az Európai Unió jövője?

Az Európai Unió ellen vagyok, de Európa pártján. Európa az otthonom, Európa a kontinensem. Európa az, ahol élünk. Az Európai Unió viszont egy politikai bürokratikus szervezet, ami elvette az identitásunkat, a nemzeti szuverenitásunkat. Tehát ettől az uniótól meg akarok szabadulni és újra nemzetállamot szeretnék.

Az eurózóna és az Európai Unió helyzete olyan, mint a Római Birodalom vége. Egyszer felbomlik.

Ne kérdezze, hogy most 2 év, vagy 10 év múlva, de vége lesz hamarosan. Meg fog szűnni hasonlóan a Római Birodalomhoz.

A Brexithez hasonlóan szükségünk van a Nexitre. El kell hagynunk az Európai Uniót, ehhez kétség sem férhet.

Legutóbb 10 éve készítettem Önnel interjút, akkor 24 órás rendőri védelem alatt állt. Most már lassan 12 és fél éve. Hogyan bírja ezt a félszabad életet?

Legutóbb is azt mondtam Önnek, hogy ezt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom. De legalább tudom, hogy miért csinálom. Akár sikerül, akár elbukok, ez a küldetésem. A küldetés, hogy az országom polgárai szabadságban élhessenek.

Sajnálatos, hogy én elvesztettem a szabadságomat ebben a folyamatban, de ha nem járok sikerrel, még több ember veszítheti el a szabadságát

Forrás: CBN News