BREIT PORTAL FÁCSE Elon Musk: Egyesülnünk kell a gépekkel, vagy az emberiségnek befellegzett

Elon Musk: Egyesülnünk kell a gépekkel, vagy az emberiségnek befellegzett

5232
0
SHARE
Kiborg - félig ember, félig gép
Kiborg - félig ember, félig gép

A Tesla és a Spacex alapítója, Elon Musk a Dubaiban tartott előadásán azt magyarázta, miért kell az emberi fajnak a gépekkel egyesülnie, hogy fenntartsa a mesterséges intelligencia által uralt világot.

Elon Musk szerint idővel az embereknek össze kell olvadniuk a gépekkel,

különben feleslegessé válunk egy olyan világban, ahol a robotok már intelligensebbek lesznek nálunk.

Elon Musk
Elon Musk
Áramköröket fecskendezne az agyba

A dubaji World Government Summit konferencián elmondott beszédében Elon Musk részben nekünk is kiborggá kell válnunk, ha nem akarunk feleslegessé válni az új világban.

Musk azzal magyarázta az állítását, hogy a számítógépek másodpercenként trilliónyi bittel kommunikálnak, míg az emberek csak 10 bit per másodperc gyorsasággal. A Tesla és a SpaceX alapítója szerint egy olyan vezeték nélküli agy-számítógép rendszer kell, ami

egy plusz digitális réteget adna az agyunkhoz, biológiailag, az áramkörök agyba fecskendezésével.

Elon Musk már korábban is felvetette, hogy az emberiségre leselkedő legfenyegetőbb veszély a mesterséges intelligencia, ami olyan „mintha démont idéznénk”. A milliárdos üzletember 2015 januárjában 10 millió dollárt adományozott 37 különböző csapatnak, hogy derítsék ki a mesterséges intelligencia előretörésének kockázatait, valamint azt, hogy ez ellen hogyan lehet a leghatékonyabban fellépni.

Egyesülhet a biológiai és a digitális intelligencia

A techguru szerint a mesterséges intelligencia fejlődése és térnyerése egyre jelentősebbé válik. Maximum két évtizeden belül a világ teljes munkaerejének a 12-15 százaléka emiatt munkanélkülivé válik. Elon szerint csak úgy kerülhető el az emberek haszontalanná válása, ha az emberek egyesülnek a gépekkel az agyuk mesterséges intelligenciával történő összekapcsolása révén.

„Valamilyen nagy sávszélességet biztosító adatátviteli interfészre lesz szükségünk. Ez segíthet létrehozni a szimbiózist az emberi és a gépi intelligencia között”

– magyarázta a jövővel gyakran foglalkozó feltaláló. Musk szerint, ha nem leszünk készen, akkor a robotok úgy törölhetik el az emberiséget, mint valami ócska spamet.

Forrás: CNBC