BREIT PORTAL DZSENDER Genderőrület: Transznemű férfi a divatlapok új sztárja

Genderőrület: Transznemű férfi a divatlapok új sztárja

3071
0
SHARE

A Vogue Paris az első francia magazin, ami egy transznemű modellt rak a címlapjára. A brazil Valentina Sampaio a márciusi szám első oldalát „díszíti” majd.

A február 23-án a standokhoz kerülő kiadvány első oldalán

a „transznemű szépséget” éltetik, valamint azt, hogy „hogyan rázzák fel a világot”.

A magazin főszerkesztője, Emanuelle Alt szerint Sampaio megtestesíti azt a „hosszú és fájdalmas harcot, amit a nemi szerepek” ellen kell vívni. Hozzátette, a „Vogue támogatja és ünnepli a transznemű embereket ebben a poszt-gender világban”.

Az Elle címlapján
Az Elle címlapján
Kapkodnak utána a világmárkák

Sampaio nem először keltette fel a világsajtó figyelmét. 2016-ban a L’Oreal döntött úgy, hogy vele reklámozza egyik termékét. Júliusban a L’Oréal Paris őt választotta a szóvivőjének.

Októberben az Elle brazil kiadása rakta a címlapjára Sampaiot. A transznemű modell az Instagram oldalán tette közzé a magazin borítóját ezzel a szöveggel. „Nézzétek, minden nappal egyre gyönyörűbbé válik a világ.”

Caitlyn Jenner
Caitlyn Jenner
Meg akarják nyerni a harcot

Korábban a Vanity Fair címlapján tűnt fel egy transznemű sztár, a korábbi amerikai tízpróbázó, Caitlyn Jenner, miután a Glamour őt választotta az Év Nőjének.

Decemberben a National Geographic is beállt a sorba, ők a „Genderforradalom” címmel közölte az év utolsó számát. A címlapon egy 9 éves transznemű gyereket, Avery Jacksont tette.

A Time címlapja
A Time címlapja

A Time magazin 2014 júniusában Laverne Cox-t sorozatsztárt rakta a címlapjára.

A Vogue főszerkesztője úgy vélekedett,

„Azon a napon, amikor nem kell szerkesztőségi kommentárt írni azért, mert egy transzneműt raknak a magazin címoldalára, akkor tudjuk, hogy megnyertük a harcot.”

Forrás: Breitbart, Lifesite