BREIT PORTAL DZSIHÁD Ferenc pápa: Iszlám terrorizmus nem létezik

Ferenc pápa: Iszlám terrorizmus nem létezik

3209
0
SHARE
Ferenc pápa
Ferenc pápa

Ferenc pápa pénteken azt állította, hogy az iszlám terrorizmus nem létezik, miközben hangsúlyozta “az ökológiai válság nagyon is valóságos”.

“Nem létezik olyan, hogy keresztény terrorizmus, olyan, hogy zsidó terrorizmus és olyan, hogy muszlim terrorizmus. Ilyen nem létezik”

– fogalmazott az egyházfő a populista mozgalmak világtalálkozóján.

Ferenc pápa szerint a terrorizmus sokkal inkább a gazdasági egyenlőtlensége következménye, mintsem a vallásos hité.

A katolikus egyházfő ismételten kijelentette, szerinte az összes vallás a békét keresi, hogy az erőszakos radikalizmus veszélye egyaránt jelen van minden vallásban.

“Minden vallásban vannak fundamentalisták és erőszakos egyének, és az intoleráns általánosítással ezeket tesszük erősebbé, mert őket a gyűlölet és a xenofóbia csak táplálja” – vélekedett az egyházfő.

Ferenc pápa
Ferenc pápa
Iszlám terrorizmus nincs, globális felemelkedés viszont van

Miközben az iszlám terrorizmus létét a pápa tagadta, a globális felmelekedés kétségbevonását eltélte.

“Nagyon szilárd tudományos konzenzus van azzal kapcsolatban, hogy egy ijesztő mértékű felmelegedés tapasztalható az éghajlatunkban” – fogalmazott.

“Tudjuk mi történik akkor, ha tagadjuk a tudományt, és figyelmen kívül hagyjuk a Természet szavát. Ne csapjuk be magunkat. Kifutunk az időből. Cselekednünk kell. Újból kérlek titeket – mindenkit, bármilyen hátterű, nemzetiségű emberek vagytok, pásztorok, politikai vezetők – védjük meg a Teremtést.”

A liberális brit lap, a Guardian egyenesen úgy dekódolta a pápa üzenetét, mely szerint burkoltan támogatásáról biztosította a Trump-ellenes tüntetőket.

A Vatikán államtitkára, Pietro Parolin bíboros azt állította, hogy “őszentsége” aggódik a populista és nemzeti mozgalmak térnyerése miatt mind Európában és az Egyesült Államokban is.

Ferenc pápa már korábban is tett furcsa és politikai felhangú kijelentéseket. Egy spanyol lapnak nyilatkozva például Hitlerhez hasonlította Donald Turmpot.

Forrás: Vatican.va