BREIT PORTAL EURÁBIA Ferenc pápa nem tud leállni: Önzőség elutasítani a bevándorlást

Ferenc pápa nem tud leállni: Önzőség elutasítani a bevándorlást

2996
0
SHARE
Ferenc pápa
Ferenc pápa

Úgy tűnik, a katolikus egyházfő minden lehetőséget megragad arra, hogy ekézze a bevándorlást elutasító álláspontot. Trump lehitlerezése és a muszlim terrorizmus tagadása után most a migrációt elutasító keresztények ellen kelt ki.

Ferenc pápa a “Migráció és Béke” címmel tartott konferencia résztvevőinek azt mondta, “biztosítani kell azokat a humanitárius csatornákat”, amelyek elősegítik “a konfliktusok és a szörnyű üldöztetések elől menekülők utazását”.

Az egyházfő szerint a keresztényeknek meg kell változtatniuk a hozzáállásukat a bevándorláshoz, mert szerinte a menekültek befogadásának elutasítása “önzőség”, amit a “populista retorika gerjeszt”.

Ferenc pápa szerint “felül kell kerekedni a különbözőségeken” és ellen kell állni azoknak a félelmeknek, amik megakadályoznák az ajtónkon kopogtatók beengedését.

Ferenc pápa
Ferenc pápa
Hitler, Trump és a nemlétező iszlamista terror

A katolikus vezető nem most először fogalmaz meg teljesen abszurd és irreális kijelentéseket. A tömeges bevándorlás eredményeképpen a terrorfenyegetettség és a bűncselekmények száma drasztikusan megnőtt. Ferenc pápa mégis minden lehetőséget megragad, hogy a migránsinváziót támogassa.

Legutóbb a populista mozgalmaknak tartott konferencián jelentette ki, hogy nem létezik olyan, hogy iszlám terrorizmus. Egy spanyol lapnak pedig arról értekezett, hogy mennyire hasonló Donald Trump és Adolf Hitler hatalomra jutása.

Forrás: Vatican.va