BREIT PORTAL SZTÁRAKADÉMIA Hollywood romokban: Isteni csapás az Oscar-gálán

Hollywood romokban: Isteni csapás az Oscar-gálán

8301
0
SHARE
Teljes a tanácstalanság
Teljes a tanácstalanság

Az ember nem tud nem arra gondolni, hogy az idei Oscar-gálán történt óriási lebőgés valamiféle égi válasz volt arra, ahogyan ebben az évben egész Hollywood viselkedett.

Hollywood már évek óta ontja magából az igénytelen mocskot, mégis az ember mindig árgus szemmel lesi, hogy az általa kedvelt színészek vajon mikor rukkolnak elő valami egészen különlegessel. S akad ilyen is bőven, az elmúlt szezonban is érdemes volt időnként beülni a moziba egy-egy remekműre.

Ahogyan azonban közeledett a novemberi elnökválasztás és vált egyre brutálisabbá a választási kampány, úgy kezdett az ember egyre inkább undorodni gyermekkora hőseitől. A hollywoodi celebtenger szinte egyként állt ki a demokrata Clinton mellett, s kvázi élet-halál kérdésként állították be a novemberi voksolást. Néha egész komikus jeleneteket is produkált a kampányidőszak. Több sztár például azt ígérte, hogy külföldre költözik, ha Trump győz.

"Trump egy disznó!" Robert De Niro-t sem az ilyen kijelentései miatt szerettük.
“Trump egy disznó!” Robert De Niro-t sem az ilyen kijelentései miatt szerettük.
Idétlen kampányolás Clinton mellett

Szeptember végén jónéhány filmsztár állt kamerák elé, hogy egy kampányfilmben arra buzdítsanak, hogy november 8-án mindenki menjen el szavazni és a voksukat Hillary Clintonra adják le.

A Save the Day nevezetű videóban Mark Ruffalo, James Franco, Julianne Moore, Stanley Tucci, Neil Patrick Harris, Robert Downey Jr és Scarlet Johannson is arra kért mindenkit, hogy ne adjanak atomfegyvereket Donald Trump kezébe.

A rendkívül komoly üzenetbe megpróbáltak némi humort is becsempészni azzal, hogy megígértették Mark Ruffalo-val, hogy a következő filmjében meztelenre vetkőzik. Hiába, a demokrata oldalon elég híján vannak a meggyőző érveknek.

Úgy tűnik a meztelenkedés egyfajta védjegye lett a Clinton-párti sztárok kampányának. Legutóbb Katy Perry és Madonna is közösségi oldalakon kampányolt meztelenül a demokrata elnökjelölt melletti szavazásért.

Hiába az erőlködés, a nép máshogy döntött

November 8-án aztán jött a kőkemény hideg zuhany. Trump minden várakozást felülmúlva, felmosta a padlót Hillary Clintonnal. Hollywood krémje pedig összeomlott. Több színész és színésznő először hatalmas csüggedésnek adott hangot. Többen a Facebookon, Instagramon és a Twitteren sírták el bánatukat, hogy márpedig soha többet nem lesz olyan a világ, mint korábban.

Aztán lassan felocsúdva a borzalmas élményekből egyre harciasabb hangnemet kezdtek megütni a celebritások. Többen forradalmat ígértek, mások teljes ellenállásra buzdítottak. Bár az Egyesült Államok lakossága egyértelműen kifejezte akaratát, úgy tűnik Hollywood mégsem a nép hangja, csupán a liberális elité.

A pillanat, amikor kiszerettünk Meryl-ből.
A pillanat, amikor kiszerettünk Meryl-ből.
Meryl Streep megtöri a jeget

Az internetes szájkarate aztán új szintre lépett, amikor a január elejei Golden Globe díjátadón Meryl Streep felsétált a színpadra és egy demagóg szöveggel előadta, hogy Donald Trump egy rasszista, xenofób, bunkó paraszt, aki fogyatékos riportereken csúfolódik. Nyilván az ember joggal hihette, hogy legalább 3 évig most már nyugtot hagynak az idétlen szlogenekkel Trumpnak, de tévedtünk.

Ráadásul az sem tűnt fel sokaknak, hogy a sokunk által korábban oly nagyra tartott színésznő némi Izrael-ellenes propagandát is csempészett a szövegébe, amikor a külföldről származó színészek felsorolásakor, Natalie Portmannél nem akarta kimondani, hogy Jeruzsálem bizony Izraelhez tartozik.

Volt, aki csak káromkodni tudott a tüntetésen
Volt, aki csak káromkodni tudott a tüntetésen
Készülnek a forradalomra

A vesszőfutás aztán folytatódott, a hollywoodi nagyágyúk hatalmas gőzzel készültek a Trump-beiktatás másnapjára, hogy ott fröcsögjék tovább hatalmas bánatukat és hergeljék az embereket a hivatalba léptetett elnök ellen.

Az még hagyján, hogy a demonstráció magját az egykori Obama-adminisztráció szervezte és Soros György pénzelte, a szervezők között pedig volt, akit Izraelben körözött terroristaként tartanak számon a Hamasszal való kapcsolatai miatt – de a rendezvényen nagy számban megjelentek a közkedvelt celebritások is.

Madonna például azt vizionálta, hogy fel kellene robbantani a Fehér Házat. Ashley Judd csak káromkodni tudott. Shia LaBeouf pedig egy Trump-párti tüntetővel üvöltözött.

Az évszázad lebőgése, majd Oscar a meleg-lobbinak

Február végén aztán úgy tűnik az égiek megelégelték a hollywoodi propagandát, és romba döntötték a külcsínre oly sokat adó los angelesi prémiumot. A világ szeme láttára.

Ryan Gosling reakciója, valahogy így röhögtünk mi is a markunba
Ryan Gosling reakciója, valahogy így röhögtünk mi is a markunba

Az Oscar díjátadón ugyanis eddig szinte sosem látott baki történt. A legjobb filmnek járó Oscart véletlenül átadták a La La Land stábjának, holott valójában a Holdfény – mi más? – kapta volna. Nyilván jelen körülmények között nem volt kérdés, hogy egy férfi-női románcon alapuló mű nem kaphat csúcsdíjat. Helyette a homoszexualitással küzdő fekete fiatalokról szóló Holdfény kapta a fő-Oscart. A megdicsőülés helyett azonban arról cikkezett a világsajtó, hogy mennyire lebőgött Hollywood milliók szeme láttára.

Sovány vigasz ugyan, de annyira sok emberről még sincsen szó. Az idei Oscar-gála ugyanis az eddigi második legrosszabb nézettséget produkálta a maga 32,9 millió nézőjével. Úgy tűnik, már a nép sem kíváncsi arra, hogyan politizálnak a celebek.

A hollywoodi celeb-förtelmek sorát lehetne folytatni Robert De Niro pofozkodós beszólásaival, az SNL igénytelen humorizálásával, vagy a Szépség és a Szörnyeteg című játékfilm első meleg karakterével, de felesleges, mert a sornak nincs vége. Legfeljebb azon szurkolhatunk, hogy nem ez volt az utolsó pofon, amit ezek a Clinton-imádó genderforradalmárok kaptak.