BREIT PORTAL SZTÁRAKADÉMIA Addig mantrázzák, míg végül elhiszik: Donald Trump maga Adolf Hitler

Addig mantrázzák, míg végül elhiszik: Donald Trump maga Adolf Hitler

2529
0
SHARE
Volt, aki csak káromkodni tudott a tüntetésen
Volt, aki csak káromkodni tudott a tüntetésen

Szinte nem telik el egy hónap sem úgy, hogy valaki Hollywood fellegeiből ki ne jelentené, hogy az Egyesült Államok elnöke Adolf Hitler szellemét idézi meg.

„Trump megválasztása rosszabb, mint Hitler megszületése”

A Pletykafészek nevezetű sorozat sztárja, Leighton Meester csak egyetlen dolgot változtatna meg a világtörténelemben, ha tehetné. Ez pedig Donald Trump novemberi megválasztása.

A 30 éves színésznő éppen a Yahoo! Style-nak adott interjút, amikor sikerült előrukkolnia rendkívüli mondataival.

Leighton Meester
Leighton Meester

„Csak így csettintésre? Hogy Trumpot ne válasszák meg. Csak ennyi” – válaszolta Meester arra a kérdésre, hogy mit változtatna meg a múltban.

Később hozzátette, hogy Trump megválasztásának eltörlése után Hitler megszületését mondaná. „Az emberek annyira el vannak b***a” – értékelte a történelmet a sorozatsztár.

„Trump Hitler örököse”

Jill Soloway, a „Transparent” rendezője 2016 szeptemberében az Emmy-díjátadón hasonlította a repbulikánus jelöltet Adolf Hitlerhez.

„Ő a legveszélyesebb szörnyeteg, akit valaha láttam. Totálisan veszélyes fenevad, bármikor ki merem jelenteni, hogy Hitler örököse, bármikor” – nyilatkozta a riportereknek.

Kirk Douglas
Kirk Douglas
„Trump szavai 1933-ban is elmentek volna”

Hasonlóságot vélt felfedezni Adolf Hitler és Donald Trump között a 99 éves Kirk Douglas is, aki szerint a náci diktátor politikája nem sokban különbözik a republikánus elnökétől. „A szavait akár 1933-ban is mondhatta volna” – ebben az évben választották meg Hitlert német kancellárnak.

Kirk Douglas élesen kritizálta, hogy Trump stigmatizálni akarja az idegeneket és ideológiai ellenőrzés alá vonná  a potenciális bevándorlókat.

„Hitlert érzem az utcákon”

Ashley Judd a Trump beiktatásának másnapján tartott Nők Menetén elmondott beszédében emlegette a Harmadik Birodalom diktátorát. A színésznő így fogalmazott:

„Nem hiszem, hogy az gonoszok feltámadnak, de érzem Hitlert ezeken az utcákon.”

John Legend Hillary Clinton  kampányrendezvényén
John Legend Hillary Clinton kampányrendezvényén
„Trump Hitlerhez hasonlóan kommunikál”

A népszerű zenei előadó John Legend a Hollywood Reporternek adott interjújában vizionálta azt, hogy Donald Trump „Hitler-féle” retorikája az Egyesült Államokat átalakíthatja a náci Németországgá.

„Veszélyes azt gondolnunk, hogy velünk nem történhet meg az, ami Németországban a 30-as, 40-es években megtörtént” – vélekedett.

Az elkötelezett Clinton párti zenész szerint Trump rasszista, aki Hitlerhez hasonló módon kommunikál.

Eva Longoria is aktívan kampányolt Clinton mellett
Eva Longoria is aktívan kampányolt Clinton mellett
„Trump szavai emocionális mérgek. Csakúgy, mint Hitleré”

Clinton másik nagy rajongója, Eva Longoria közel egy évvel lekörözte a többi lelkes hitlerezőt, ő már 2015 júliusában felfigyelt a hasonlóságokra. A Hollywood Reporternek adott interjújában a 40 éves mexikói színésznő így fogalmazott:

„Szerintem nem érti meg azt, hogy a szavai emocionális méregként hatnak… Hitler egy egész nemzetet mozgósított a szavaival, szak a szavaival.”

Eva Longoria arra reagált, hogy Donald Trump ígéretet tett arra, hogy hatalmas falat fog építeni a mexikói határra.

„Hitler és Sztálin ugyanazokat a szlogeneket mondta, mint Trump”

Clinton egyik kampányrendezvényén ugyanerre a következtetésre jutott Cher is, aki szerint Sztálin és Hitler ugyanezeket a szlogeneket mondták, mint Trump.

Az énekes szerint amikor Trump azt mondja, ismét naggyá tenné Amerikát, akkor valójában azt érti alatta, hogy ismét fehérré és heteróvá tenné az Egyesült Államokat.

Bár a sort még hosszan lehetne folytatni, még mindig nem világos, hogy Trump elnökségének első két hónapjából mi engedett arra következtetni, hogy az amerikai elnök épp olyan gonosz, mint a legalább 11 millió ember kivégzéséért felelős náci diktátor, Adolf Hitler.

Bár erről meg lehetne kérdezni magát a pápát is