BREIT PORTAL EURÁBIA Ádáz harcot vív az iszlamizáció ellen egy francia polgármester

Ádáz harcot vív az iszlamizáció ellen egy francia polgármester

3524
0
SHARE
Beziers polgármestere
Beziers polgármestere

Robert Menard egy festői francia kisváros, Beziers polgármestere. Megválasztása óta szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne verje ki a biztosítékot a különböző emberjogi és bevándorlás-párti szervezeteknél.

Van olyan osztály, ahol a diákok 91 százaléka muszlim

Menard legutóbb azzal keltette fel az ügyészek és a bíróság figyelmét, hogy a városában található iskolák vallási összetételének bemutatásával hívta fel a figyelmet az ország iszlamizációjára.

Az LCI francia csatornának adott interjújában a polgrámester így fogalmazott:

„A városom központi iskolájában van olyan osztály, ahol a diákok 91 százaléka muszlim. Ez probléma. A toleranciának is van határa.”

Rengeteg a muszlim diák az iskolákban
Rengeteg a muszlim diák az iskolákban

Az iskola első tanítási napján egy Twitter üzenetet is közzétett, melyben azt írta, „ezek az osztályok a legnyilvánvalóbb bizonyítékai a Nagy Átalakulásnak, nézzük csak meg a régi osztályképeket!”

A bíróság szerint  a kijelentések gyűlöletbeszédnek minősülnek, mivel a gyermekeket a vallásukkal azonosította, holott azt sem tudja, hogy francia állampolgárok-e, illetve gyakorló muszlimok-e.

Menard szerint nem stigmatizálni kívánta a fiatalokat, hanem valós képet akar adni arról, hogy milyen probléma van a francia társadalomban. Ha elítélik, 560 ezer forintnyi pénzbüntetést kell fizetnie.

Jönnek! Plakátok a városban
Jönnek! Plakátok a városban
„Migránsok a városközpontban!”

Tavaly ősszel Menard azzal borzolta a kedélyeket, hogy plakátokat helyezett el a városban, miután a kormány bejelentette, a Calais-i dzsungel felszámolása után a többezernyi migránst szétszórják az országban.

A kihelyezett posztereken bevándorlók voltak láthatók a város nevezetessége előtt. A szövegben arra utalt, hogy az állam a helyiekre kényszeríti a migránsokat.

Erre még Valls is felkapta a fejét

Két évvel ezelőtt a polgármester a France 2-nek adott interjúban utalt arra, hogy elég megnézni az iskolákban a gyermekek keresztneveit, már jól látható azoknak vallási összetétele.

Többször botrányt keltettek a francia polgármester kijelentései
Többször botrányt keltettek a francia polgármester kijelentései

Mivel Franciaországban tiltott dolog bármiféle statisztikai nyilvántartás emberek vallási hovatartozása alapján, ezért rengeteg szervezet felháborodott Menard kijelentésén.

Még Manuel Valls is szégyenteljesnek nevezte a polgármester szavait, holott az önkormányzat ismételten hangsúlyozta, hogy Menard csak példálózott az interjúban, a városvezetésnek eszében sincs ilyen listákat készíteni.

A rendőrség új barátja: a 7.65-ös kaliberű pisztoly

Béziers polgármestere korábban is alkalmazott plakátokat az üzenésre. 2015 februárjában például ilyen szöveggel üzent a potenciális bűnelkövetőknek:

„Íme az önkormányzati rendőrség új barátja.”

A képeken egy 7.65 kaliberű fegyver volt látható.

A Le Scan-nek adott interjúban a polgármester azzal magyarázta a kampányát, hogy a helyiek szeretik a törvényt és a rendet, most pedig egy új szabályzást léptettek érvénybe.

A Charlie Hebdo-féle támadást követően Menard megtiltotta a halal ételek felszolgálását a közösségi menzákon, illetve ideiglenesen kijárási tilalmat rendelt el éjszakára a 13 év alatti gyermekeknek.

Felfegyverezte az önkormányzati rendőrséget
Felfegyverezte az önkormányzati rendőrséget
Álszent őrködés a katedrálisnál

2015 decemberében az váltott ki megrökönyödést a Béziers-i polgármesterből, hogy a karácsonyi városi rendezvény során muszlimok őrt álltak a helyi katedrálisnál, hogy így tartsák fent a rendet.

Miközben Bernard Cazeneuve belügyminiszter tiszteletét fejezte ki a „keresztényeket védő muszlimok” felé, akik szerinte a Köztársaság harmóniáját szimbolizálják, Menard emlékeztetett, hogy az egész csak egy színjáték. A polgármester állítása szerint két radikális kapcsolatokkal is rendelkező muzulmán közösség szervezte az akciót.

Az egyik őrködő muszlim Facebook oldalának a profilképén például a Franciaországot jelképező nő volt látható, akinek a feje helyére egy Koránt montázsoltak.

Menard szerint ezeknek a muszlimoknak az ideológiai szövetségesei mindeközben üldözik a keresztényeket a világ más részein. Ezért az egész akció csak egy álszent megtévesztés a véleménye szerint.