BREIT PORTAL TENGERENTÚL Íme a bizonyíték: Clintoné minden idők legszerencsétlenebb kampánya

Íme a bizonyíték: Clintoné minden idők legszerencsétlenebb kampánya

1866
0
SHARE
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Annak ellenére, hogy elképesztő hátszele volt, Clinton képes volt brutális módon lebőgni novemberben. Egy friss tanulmányból kiderült, hogyan sikerült ez neki.

Földön fekvő emberbe nem illik rúgni, kivéve, ha úgy hívják Hillary Clinton.

Több, mint négy hónap telt el azóta, hogy a felméréseket megcáfolva Donald Trump megnyerte az elnökválasztást.

A Wesleyan Media Project legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta, milyen faktorok játszottak közre Clinton vereségénél.

Nem tetszettek volna annyit személyeskedni

A kutatásból kiderült, hogy Clinton stábja első sorban ott rontotta el, hogy zömében csak Trump személyét ócsárló politikai hirdetéseket adtak fel. A személyeskedésre úgy tűnik az amerikaiak nagy része nem volt kíváncsi. Talán arra kellett volna fókuszálni, hogy a politikai programjuk miben különbözik.

A tanulmány kimutatta, hogy Clinton hirdetéseinek a 60 százaléka arról szólt, hogy Trump személyét és rátermettségét kritizálta ahelyett, hogy a kettejük politikáját szembesítette volna.

Az ellenfeleket támadó és a programokat ütköztető hirdetések megoszlása az elmúlt 5 elnökválasztási kampányban
Az ellenfeleket támadó és a programokat ütköztető hirdetések megoszlása az elmúlt 5 elnökválasztási kampányban

Trump politikai hirdetéseinek a 70 százalékát ugyanis ez tette ki, és láthatóan bevált. Az ő tévéreklámjainak mindössze 10 százaléka irányult Clintonra.

Ha összehasonlítjuk Clinton számait az elmúlt négy választással, jól látható, hogy ilyen kampánnyal nem lehet választást nyerni. Se Obama, se Bush még meg sem közelítette az egykori First Lady-t a személyeskedésben.

A csatatérállamokkal semmit nem törődtek

Sőt mi több. A demokrata jelölt stábja sikeresen hanyagolta a kampányt azokban a csatatér államokban, amelyeket muszály lett volna megnyerni a végső győzelemhez.

Olyannyira elaludt a demokrata kampánygépezet, hogy a kulcsfontosságú Wisconsinban, Michiganban és Pennsylvaniában csak az utolsó héten sikerült beindítani a gőzhengert. Sikertelenül.

Ennyike.

Forrás: TheBlaze