BREIT PORTAL TENGERENTÚL Kitálalt a titkos ügynök: Trump nincs biztonságban a Fehér Házban!

Kitálalt a titkos ügynök: Trump nincs biztonságban a Fehér Házban!

5623
0
SHARE
Fehér Ház
Fehér Ház

Dan Bongino egykori titkos ügynök figyelmeztetett, Donald Trump számára már nem biztonságos a Fehéz Ház a jelenlegi felállásban. A biztonsági szakember korábban George Bush és Barack Obama alatt is szolgált.

Dan Bongino a múlt hét pénteki incidensre reagált, amikor egy hátizsákos férfi Washingtonban sikeresen bejutott a Fehér Ház kertjébe. Végül a déli bejáratnál fogták el, miközben Trump éppen az épületben tartózkodott.

„Ha egy hátizsákos fickó, vagy Omar Gonzalez egy késsel a kezében képes bejutni a Fehér Ház területére, akkor hogyan mondhatnánk, hogy egy negyven emberből álló nehézfegyverekkel felszerelkezett taktikai támadó csapat nem tudná elfoglalni az egész épületet?

” – tette fel a kérdést a biztonsági szakember.

Dan Bongino
Dan Bongino

Bongino egy 2014-es incidensre utalt, amikor egy Gonzalez nevezetű férfi egy késsel felfegyverkezve átugrott a kerítésen, majd bejutott az épületbe és kis híján elérte az célpontjának meghatározott irodát is, amikor a biztonsági őrök leteperték. Később az autójában 800 töltényt, két fejszét és egy macsétát is találtak.

„Ez elfogadhatatlan. Mennyi ilyennek kell még megtörténnie ahhoz, hogy a polgárok felháborodjanak és kierőszakolják a Titkosszolgálatnál, hogy végre tegyenek valamit? Mindegy, hogy Barack Obamáról, vagy Trump elnökről van-e szó” – fogalmazott egy rádiós interjúban az egykori titkos ügynök.

Figyelnek a terroristák

„A titkos szolgálat jelenleg nem áll készen arra, hogy megvédje a Fehér Házat. Egyszerűen nem tudják megvédeni. Nem tudom mikor telik be a pohár az embereknél. És őszintén szólva Aaron, már belefáradtam a tévécsatornák megmondó embereinek a szómenésébe, akik még egy percet sem voltak olyan helyzetben, mint egy titkosügynök” – folytatta a monológját Bongino Aaron Klein oknyomozó rádiós műsorában.

Titkosügynökök a Fehér Háznál
Titkosügynökök a Fehér Háznál

A volt tikos szolga szerint az is felháborító, hogy a jelenlegi biztonsági csapat szerint az teljesen rendjén van, hogy ilyenek történnek a Fehér Ház környékén és megfelelően lereagálták a helyzetet.

„Szerinted ezeket az eseteket nem követik figyelemmel a terroristák? Most megfújom a riadót és keresztbe tett ujjakkal imádkozom, hogy végre valaki felébredjen”

– mondta.

Bongino javaslatai szerint helyre kellene állítani a kerítés vonalában a védelmet, meg kellene erősíteni a déli és az északi részen az állományt és speciális fegyvereket kellene biztosítani a szolgálatnak. A szakember szerint a legprofibb technológiát kellene alkalmazni, mert a jelenlegi szenzorok és kamerarendszer láthatóan nem működik.

Behatoló a Fehér Háznál
Behatoló a Fehér Háznál
De mi a probléma? 

Bongino három pontban összegezte a Titkos Szolgálattal és a Fehér Ház bizonságával kapcsolatos problémákat:

1., Profi szakemberek hiánya

Bongino állítása szerint az elmúlt 5 évben a legjobb ügynökeit veszítette el a fehér házi biztonsági szolgálat. A legnagyobb koponyák és a legprofibb szakemberek sorra menekültek a szolgálattól, Bongino elmondása szerint legalább 20 ilyen első soros embert tudna felsorolni, akivel még mindig tartja a kapcsolatot.

2., A politikai akarat hiánya

A szakember szerint a Titkos Szolgálat nincsen felkészülve a fenyegetésekre. A biztonsági csapat igazából mindig azért fohászkodik, hogy a következő órában se történjen semmi.

Bongino szerint senki nem mer azzal állni a politikai vezetők elé, hogy rengeteg sebből vérzik a védelmi rendszer.

3., A tényleges biztonsági terv hiánya

Sokan amiatt aggódnak, hogy a Fehér Házra rossz fényt vetne, ha úgy nézne ki, mint egy katonai bázis. A kormánystáb több tagja azt szeretné, hogy az ingatlan megőrizné a történelmi kinézetét. „Azt szeretnék, hogy biztonságosan álljon még a Fehér Ház, vagy azt, hogy csinosan nézzen ki?” – tette fel a kérdést Bongino.

Forrás: Breitbart