BREIT PORTAL FÁCSE A kibelezés már nem elég, nemi erőszak kell a gamereknek

A kibelezés már nem elég, nemi erőszak kell a gamereknek

7215
0
SHARE
Szokákos horror, némi nemi erőszakkal
Szokákos horror, némi nemi erőszakkal

Az áprilisban, magyar boltokban is kapható legújabb horrorjátékban emberszerű szörnyek erőszakolják meg a főhőst és a feleségét. Az elképesztő brutalitás miatt Ausztráliában betiltották az Outlast 2-t.

Azon már senki sem döbben meg, hogy a számítógépes játékpiacot évek óta ellepték a gyilkolászós, csonkítós, fejletépős, kibelezős, kivéreztetős játékok.

Az gamerek erre harapnak, az ingerküszöb pedig egyre emelkedik, a gyártók pedig az elmebeteg igényeket igyekeznek minél jobban kiszolgálni.

Az Outlast-sorozat készítői úgy tűnik kimaxolták az elmebajt. A játék második részében a spirituális, démoni és keresztényellenes hangulat mellett becsempésztek némi nemi erőszakot is a történetbe.

Jelenet a játékból
Jelenet a játékból
Szokásos horror, némi nemi erőszakkal fűszerezve

Az Outlast 2 alaptörténete annyi, hogy egy Blake Layerman nevezetű oknyomozó újságíró a feleségével, Lynn-nel együtt az Arizonai sivatagban egy meggyilkolt terhes nő ügyében kutakodnak. A sivatag felett aztán váratlanul lezuhannak a helikopterükkel, a feleség pedig eltűnik. A játékos Blake bőrébe bújva indul el kedvese keresésére a kietlen tájon, ami nem is annyira kietlen.

Izgalmas, nem?

Hát nem…  A szokásos koromsötétben mászkálós, minden 29. bokor mögött felbukkanó szörnyes horrorjátékról van szó, amelyben a készítők fullba nyomták a kretént.

Egyrészt a játék alaphangvétele erőteljesen keresztényellenes. Mármint a horroron, mint műfajon túl is, hiszen

a széria elsődleges szimbóluma egy fordított lángoló kereszt.

Főhősünket aztán az „istenek hangja” kísérti, ahogyan egy elhagyatott katolikus(!) iskola folyosóin paranormális jelenségekkel szembesül. A távolból rendszeresen felesége sikolyait hallja, minden sarokban valami láthatatlan lény suttog, az ajtók pedig maguktól záródnak és nyílnak.

Másrészt az alkotók az indokolatlanul brutális erőszakon (csonkítás, kibelezés, felakasztott kislány…) túl újabb borzalommal sokkolták a játékosokat. A játék egy pontján ugyanis a furcsa vérző sebekkel borított szürke humanoid lények hallucinációt eredményeznek a főhősnél.

18 éven felülieknek! Vagy nekik se!

Innentől az olvassa, aki 18 éven felüli, és van gusztusa.
Az ausztrál besorolásért felelős hivatal indoklása:

“Az egyik átvezető jelenetben egy női lény készíti fel Blake-t áldozatra. Ezt mondja, “Az igazi arcodat akarom látni. A magvad lángba borítja majd a világot.” Nem sokkal ezután, pszichoaktív port szórnak az arcába, mely során az kiáltja, “Ne! Ne!” majd egy erdei tisztáson találja magát.

“Látása homályos, és egy rituális orgiának kinéző cselekményt lát. Felesége, Lynn segítségért kiált, “Ez fáj! Óh, Istenem!,” miközben egy megemelt platformon levő láncokról lóg a tisztás elején.

Ausztráliában betiltották a játékot
Ausztráliában betiltották a játékot

Szürke bőrű, vérrel és sebekkel borított emberszerű lények folytatnak vele szexuális aktust, mások imádkoznak, vagy kántálnak.

“Egy másik lény egy szikla fölé görnyed, miközben mások anális szexet folytatnak vele, egy másik pedig a medencecsontján ül, ahol ritmikusan mozgatja csípőjét, miközben szintén szexuális aktust folytatnak. 

“Miközben Blake azt kiáltja, “Ne nyúljatok hozzá!,” egy női lény, csupasz, szürke mellkassal fellöki a férfit, hátraszorítja kezeit, csípőjét pedig hevesen hozzádörgöli. Miközben Blake ellenkezik, kiáltván “Ne! Hagyd abba!” a lény a férfi középrészéhez szorítja arcát, majd felül, és megtörli száját.

“Bár a lény és Blake közti kapcsolat homályosan van megjelenítve, a szexuális környezet és a lény agresszív viselkedése nemi erőszakra enged következtetni. A szerv álláspontja, hogy a fent leírtak nemi erőszakot ábrázolnak, és mint olyan, még az R18+ kategóriába sem sorolható, így a játékot a felügyeleti szerv elutasítja.”

Felnőtt pelenka, ügyes marketing egy borzalmas játékhoz
Felnőtt pelenka, ügyes marketing egy borzalmas játékhoz
Felnőtt pelenka, instant-kripta

Míg a játék demója még R18+ besorolást kapott, a teljes játék bár annyira durvának bizonyult, hogy Ausztráliában betiltották a forgalmazását. A hivatal szerint a játék úgy ábrázolja a “szexet, a droghasználatot és függőséget, a bűnözést, a kegyetlenséget, az erőszakot és más undort keltő jelenségeket, hogy azok sértik az erkölcs, a tisztesség és az illem általánosan elfogadott normáit a felnőttek körében”.

A kirobbant botrány persze csak felkeltette a kíváncsiságot az elszánt gamerek körében, több kommentelő felháborodott az ausztrál hivatal döntésén. Sokak szerint a fizikai erőszak semmivel sem enyhébb, mint a szexuális erőszak, így érthetetlen a tiltás. Mások azt írták, minden értelmes ember szét tudja választani a fantáziát és a valóságot.

Az alkotók úgy tűnik elégedettek a produktummal. Marketingfogásként megalkották a termékkel fémjelzett felnőtt pelenkát is, ha esetleg valaki „beszarna” a félelemtől játék közben.

Outlast kripta zsebpénzért
Outlast kripta zsebpénzért

Potom 6666 dollárért pedig be lehet szerezni összeszerelhető Outlast kriptát is.

Csak a hülyének nem éri meg…

Európában a játék április 28-án kerül a boltokba. Hogy a magyar hatóságok mennyire tartják aggályosnak az ominózus jelenetet, még nem tudni.

Forrás: Pixelkripta, Gamekapocs, Gamestar, Ign, Polygon, Usgamer