BREIT PORTAL EURÁBIA Kampós orr helyett Hitler-bajusz?

Kampós orr helyett Hitler-bajusz?

2686
0
SHARE
Angela Merkel egy török kormánypárti lap címoldalán
Angela Merkel egy török kormánypárti lap címoldalán

Európát kishitlerek veszélyeztetik, míg Amerika élén a gonosz fő-Hitler áll. Liberálfasizmus propaganda-üzemmódban.

Nem új keletű eszköz a politikai mozgalmak kezében, hogy az ellenfeleket úgy próbálják meg besározni a társadalom előtt, hogy valamelyik sötét történelmi személyhez hasonlítják őket. Úgy tűnik a holokauszttagadással felérő parasztvakításból Erdogantól kezdve Ferenc pápáig mindenki kiveszi a részét.

Merkel náci

Legutóbb Merkel mutti-ról, a migránsok védőszentjéről sikerült a török kormányhoz közeli Günes című napilapnak egy csinos kis Hitler-montázst készítenie.

A lap címoldalán ott feszített Angela Merkel német kancellár fekete náci egyenruhában, Hitler-bajusszal és pisztollyal a kezében. Akinek esetleg nem volna egyértelmű a párhuzam, egy horogkeresztet is biggyesztettek a konstelláció mellé.

Recep Tayyip Erdogan török államfő azt követően indította el a hitlerezős-nácizós gőzhengert, hogy több európai országban és városban a helyi hatóságok megakadályoztak, hogy török miniszterek Erdogan tejhatalmának kiterjesztése mellett kampányoljanak.

Erdogan éles látással Németországot náci módszereket idéző eljárással vádolta meg, Hollandiát pedig nemes egyszerűséggel “náci maradványnak” nevezte. Ő már csak tudja. Emberjogi szervezetek szerint a török hatóságok az elmúlt években szisztematikus népirtást követtek el a kurdokkal szemben (nem csak a radikális csoportjaikkal szemben), valamint világméretű tisztogatásba kezdtek a gyanús körülmények között történt tavalyi puccsot követően. Tízezrek börtönben, százezrek kirúgva. Bravó.

A török kormánypárti sajtó az európai felháborodásra csak így reagált: “Héj náci maradványok! Hiába harcoltok. Erőtök nem elegendő Törökország megállításához.” Nem kérdés, a török kormány háborúra készül, első lépésként pedig megpróbálja démonizálni az európai vezetőket. Talán ez felébreszti őket. Bár erre kicsi az esély.

Ha valaki azt hitte volna, csak az új Ottomán birodalom propagandistái használják ezt a hitlerezést eszközül, téved. Az ultraliberális baloldal is előszeretettel hangoztatja hiányos történelmi ismereteit.

A tüntetéseken előreszeretettel ábrázolják Trumpot Hitlerként
A tüntetéseken előreszeretettel ábrázolják Trumpot Hitlerként
Trump a főnáci

Így van ez az Egyesült Államokban is, ahol Hollywood krémje Donald Trumpot igyekezett hol kidolgozot, hol bugyuta asszociációs lánccal összekötni a történelem egyik leggonoszabb alakjával.

Ugyancsak áthallásos interjút adott pár hónapja maga Ferenc pápa is, aki szerint hasonló retorikát használt a republikánus elnök, mint anno a náci Németország führere.

A ravaszabb demokraták az Államokban igyekeztek arra építeni a párhuzamot, hogy Trump hatalomra kerülése óta jelentősen elszaporodtak a zsidó intézmények elleni bombafenyegetések. Az elemzők szerint ez azért lehetséges, mert a republikánusok fenegyerekének győzelme felbátoríthatta az addig háttérbe szorult szélsőjobbos szervezeteket.

A dolog csak ott hibádzik, hogy a legtöbb zsidó szervezet, valamint Izrael is egyértelműen azt állítja, hogy Trump személyében egy kiváló barátot kapott a zsidóság. Azt is elfelejtik sokan megemlíteni, hogy Trump több ízben is elítélte az országban az antiszemitizmust, Mike Pence pedig ellátogatott Auschwitzba és személyesen is részt vett egy megrongált temető helyreállítási munkáiban. Arról pedig szót sem kell ejtenünk, hogy Trump lánya, Ivanka áttért zsidó hitre férje, Jared Kushner miatt. Legutóbb például a purimot ünnepelték így a gyerekekkel.

Azt pedig már említeni sem merem így bizonyíték hiányában, hogy mi van akkor, ha a megnövekvő fenyegetések a nácizós, hitlerezős demokrata propaganda álnok húzásai. Nem lehet nem észre venni, hogy Obama elmúlt 8 éve alatt az Egyesült Államokban elképesztő módon megnövekedett az egyetemeken tapasztalható antiszemitizmus és Izrael-ellenesség.

Tipikusan palesztinbarát propaganda: Izrael az új náci Németország
Tipikusan palesztinbarát propaganda: Izrael az új náci Németország
Izrael, a náci állam

És el is jutottunk Benjamin Netanjahuig, aki úgyszintén maga Adolf Hitler reinkarnációja. Legalábbis a palesztin-párti propaganda szerint.

Miután az antiszemitizmus a náci Németország rémtetteit követően már nem tűnt annyira populárisnak a nyugati országokban, az erre hajlamosak áttértek inkább az Izrael-gyűlöletre és az anticionizmusra, amire már jóval több a fogékonyság.

A Columbiai egyetemen a legutóbbi napokban például apartheid hetet tartottak, amelyen azt hangoztatták, hogy Izrael a náci Németorszához hasonlóan egy elnyomó terrorállam, amely a történelem legnagyobb gettójába zárja a palesztinokat. Ez persze úgy hülyeség ahogy van, a gázai övezetet a palesztin vezetés tette gettóvá azzal, hogy terroristák bázisává alakították át az övezetet.

A hasonlítgatásra viszont úgy tűnik ráharapott a palesztin-barát, anti-cionista liberális és baloldali politika. Így előszeretettel igyekeznek ilyen címkékkel illetni az egyre erősödő populista mozgalmakat.

Madonna az egyik klipjében Marine Le Pen homlokára rajzolt egy horogkeresztet
Madonna az egyik klipjében Marine Le Pen homlokára rajzolt egy horogkeresztet
Ujuj, Le Pen és Wilder is nácik bizony

Franciaországban például Marine Le Pen-nek okoz elképesztő nehézséget az, hogy kitörjön az apja idióta kijelentései miatt kialakuló karanténból. A franciák ugyanis tradicionálisan összefognak, hogy megakadályozzák “a szélsőjobb hatalomra kerülését”. Ennek ellenére egyre több franciának felnyílik a szeme és felismeri, hogy Le Pen politikája sokkal inkább felfogja a jelen kor kihívásait, mint a Brüsszel-imádó, föderáció-párti migráns-simogató politikai elit. Az ő kezükben már csak az az eszköz maradt, hogy nácizzák Le Pent, amíg nem késő.

Ugyancsak megkapja rendszeresen a magáért Geert Wilders holland politikus, akit Rutte, a miniszterelnök igyekezett olyan színben feltüntetni, mintha ő valamiféle rossz populista, egyfajta náci volna. Tény és való, hogy Wilders elég keményen és határozottan alkot véleményt az iszlámról és a bevándorlásról, ami sok liberális szereplőnél kiveri a biztosítékot. Így hát nem maradt más a kéznél, mint egy kiadós nácizás, ami úgy tűnik részlegesen a március választásnál be is vált.

Egy kiadós nácizásnál nem kell olyan messzire utazni, itthon is akad bőven ilyen sztori.

A Magyar Narancs címlapja
A Magyar Narancs címlapja
Itthon is van egy kishitler

Egy ideig azt gondolta az ember, csak az Amerikai Népszava tud olyan blődségeket mondani, hogy Orbán Viktor maga Adolf Hitler. Aztán jött 2015-ben a Magyar Narancs, és szögesdrótból varázsolt Hitler-bajuszt a magyar miniszterelnök orra alá. A címoldalon megjelent képhez tartozó cikkben Orbánt elmebetegnek és nácinak bélyegezték, azóta pedig lépten-nyomon ellenzéki politikusok és véleményformálók garmadája igyekezik elhitetni az olvasókkal és nézőkkel, hog Magyarországon fasiszta állam épül, Orbán pedig náci retorikát használ, hanem hitleri vonásokat ölt. Ez pedig orbitális nagy tévedés.

Lehet kritizálni a Fideszt és a miniszterelnököt. Sőt, kell. De rásütni mindenkire a hitler-, és náci-bélyeget, aki konzervatív és nemzeti alapon közelíti meg a kontinens égető problémáit, elképesztő álnokság.

Olybá tűnik, hogy nemis a populista politikusok, és a konzervatív pártok azok, akik bűnbakot és ellenségképet kreálnak a szavazók megnyerése érdekében, hanem a liberális és iszlám-párti elit.

Aki kerítést húz a határára a tömeges invázió miatt, az náci?
Aki kiszűrné a terroristákat a határátlépéskor, az náci?
Aki szerint van radikális iszlám terror, az náci?
Aki nem engedélyezné, a melegházasságot, az náci?
Aki támogatja Izrael államát, az náci?
Aki nem akar transznemű mosdókat, visszaszorítaná az abortuszt és megállítaná Európa iszlamizációját, az náci?
Aki kimondja a problémákat, és megoldást javasol, az náci? Az maga Hitler?

A féktelen hitlerezés és nácizás lehet korunk új “zsidózása” és a kampós orrokat felváltják a Hitler-bajuszok.