SHARE

Három francia iskolás is van azok között a sebesültek között, akiket a Westminster hídon gázoltak el a terroristák. Ezt a francia kormány erősítette meg.

A külügyminisztérium közleménye szerint a diákok és iskolai kiránduláson vettek részt Londonban.

A Le Telegramme lap szerint az iskolások a Concarneau magángimnáziumba járnak. Sajtóinformációk szerint mindhárman válságos állapotban vannak.

A lap által megszólaltatott szemtanúk elmondták, hogy az egyik diák az egyik autó motorháztetőjén kötött ki.

A francia diákok szülei az iskolánál gyűltek össze, hogy értesüljenek a legújabb információkról.

Rendőrök a Westminster hídon
Rendőrök a Westminster hídon
Akit lehet, azonnal hazaszállítanak Franciaországba

A BBC információi szerint legalább négy ember, köztük egy rendőrtiszt és a feltételezett elkövető meghalt a terrortámadásban. Becslések szerint körülbelül 20 ember sérülhetett meg a brit parlamentnél történt támadásban.

A gyalogosokat elgázoló jármű végül a korlátokba csapódott.

A Le Telegramme információi szerint a diákok 15-16 éves kor közöttiek, éppen a hídon sétáltak, amikor elgázolta őket az autó.

A csoport azon tagjai, akik nem sebesültek meg, szintén erős traumát kaptak – fogalmazott Nick Robinson, a BBC újságírója, aki találkozott a diákokkal az eset után. Egyikőjük távolról látta, ahogyan a barátaiba belehajt a terrorista.

A Le Telegramme jelentése szerint a diákokat a hatóságok visszaszállították az ifjúsági szállásra, ahonnan már megszervezték az azonnali hazaszállításukat.

Forrás: BBC