BREIT PORTAL TENGERENTÚL Magyar történészek védték meg Gorka Sebestyént a Breitbart News oldalán

Magyar történészek védték meg Gorka Sebestyént a Breitbart News oldalán

4266
0
SHARE
Donald Trump és Gorka Sebestyén
Donald Trump és Gorka Sebestyén

Magyar történész tollából jelent meg véleménycikk a Breitbart.com oldalán, mely védelmébe veszi Gorka Sebestyént, Donald Trump magyar biztonságpolitikai tanácsadóját.

Az írást Veszprémy László Bernát, a Szombat zsidó kulturális folyóirat munkatársa jegyzi. A történész szerint Gorka soha nem volt az eredeti Vitézi Rend tagja, és sem ő, sem pedig apja nem vettek részt a magyar zsidóság második világháborús meghurcolásában.

Cikkében Ungváry Krisztián történész is megszólal, aki egyetértését fejezi ki a vádak képtelenségével szemben. „Nem nevezhetőek nácinak a Vitézi Rend tagjai”, idézi a véleménycikk Ungváryt, „mert nem hirdettek nemzetiszocialista eszméket”.

Mint tudjuk, korábban a baloldali és Izrael-ellenes Forward című amerikai lap támadta Gorka Sebestyént azzal a váddal, hogy a Vitézi Rend tagja lett volna.

Megpróbálták a zsidókra kenni a holokausztot

Veszprémy cikkében feleleveníti, hogy a Gorkát támadó baloldali lap korábban a zsidókra próbálta kenni a holokausztot. Ezt a vádat a szerző holokauszt-tagadással egyenértékű állításnak tekinti. Veszprémy szerint így a Gorkával szembeni vádak hiteltelenek.

Forrás: Breitbart