BREIT PORTAL DZSENDER Kalapáccsal és baseballütővel verték szét New Yorkban a CitizenGO családbarát buszát

Kalapáccsal és baseballütővel verték szét New Yorkban a CitizenGO családbarát buszát

5327
0
SHARE
Lyukak a CitizenGO buszán, kalapáccsal estek neki
Lyukak a CitizenGO buszán, kalapáccsal estek neki

Feldühödt felfegyverzett melegjogi aktivisták szétverték a CitizenGO buszát New Yorkban, amelyen az állt: A fiúk fiúk, a lányok lányok.

Pár hónapja Spanyolországban egy transzneműek jogaiért küzdő szervezet botrányos plakátkampányt indított. A képeket a lányoknak és a fiúknak a nemi szerveit felcserélték, azt üzenve: a biológiai nemek felcserélhetők.

A CitizenGO családvédő szervezet ezt nem hagyta annyiban és ellenkampányt indított. A szervezők szerint a transzneműek és a melegek számára is az az igazi segítség, ha felvilágosítják őket: a nemeket nem lehet megváltoztatni – a fiúk fiúk, a lányok lányok maradnak.

Transznemű plakát
Transznemű plakát

A spanyol önkormányzatok a transznemű kampányt pénzügyileg támogatták, míg a keresztény buszkampányt pedig gyűlöletkeltőnek bélyegezték. A hagyományos nemi szerepek felcserélhetetlenségét hirdető szervezet akciója villámgyorsan bejárta a világsajtót. Még Hillary Clinton,  Chelsea is reagált a Twitteren: „Az Egyesült Államokba ne hozzátok ezeket a buszokat. (és máshová sem)” – írta.

Chelsea Clinton jó ötletet adott
Chelsea Clinton jó ötletet adott

Több sem kellett a CitizenGO-nak, máris elkezdték szervezni az amerikai buszkampányt. Két amerikai családbarát szervezettel kiegészülve egy narancssárga buszt indítottak útnak New Yorkban, amelyen a következő felirat szerepelt:

Ez biológia

A fiúk fiúk… és mindig is azok lesznek.

A lányok lányok… és mindig is azok lesznek.

A nemeket nem lehet megváltoztatni. Tisztelettel.

Szólásszabadság LMBT módra

Múlt hét csütörtökön aztán melegjogi aktivisták megtámadták a CitizenGO buszát New Yorkban éppen az ENSZ épülete előtt. A sofőr kisebb sérülésekkel megőszta a dolgot, ám a járművet alaposan helybenhagyták a feldühödött „jogvédők”.

A busz szélvédője a támadás után
A busz szélvédője a támadás után

A támadást a jelentések szerint három ember követte el. Egyikük egy baseball ütővel nekiesett a szélvédőnek azt több helyen betörve. Egy másik őrült egy kalapáccsal kezdte el kilyuggatni a jármű oldalát, míg a banda harmadik tagja fekete spray-vel pingált a narancsszínű busz oldalára.

Feliratok a busz oldalán
Feliratok a busz oldalán

„Jogokat a transzneműeknek most! Transz felszabadulást!”

Bármit is jelentsen ez.