SHARE

A Rollins College muszlim professzora azt próbálta beadni a diákoknak, hogy Jézust nem feszítették meg és a tanítványai sem hittek isteni természetében. Egy hallgató nem értett egyet, kirúgták.

A húszéves Marshall Polston igazi világjáró. Saját bevallása szerint keresztül-kasul utazta a Közel Keletet, ahol igyekezett megismerni a muzulmán kultúrát.

Az egyet nem értés TILOS!

A Rollins College Közel-Kelet tanulmányok óráján Areej Zufari muszlim professzor azt találta mondani, hogy Jézus megfeszítése sosem történt meg, valamint a követői nem hittek abban, hogy Ő isteni származású, azaz Isten.

„Akár vallásos az ember, akár nem – nincs szükség mély bibliaismeretre ahhoz, hogy elfogadjuk, Jézust megfeszítették és a követői Istenként tisztelték. Még akkor is így van, ha ezt a tényt akadémiai szempontból bizonyíték nem támasztja alá”

– fogalmazott Polston.

A húszéves keresztény diák a The College Fixnek elmondta, szerinte egy egyetemnek olyan helynek kellene lennie, ahol a szólásszabadság jegyében ütköztetni lehet az érveket és felfogásokat anélkül, hogy félni kelljen a retorziótól. „Az esetemben ennek az ellentéte történt. Azért mesélem el ezt a sztorit, mert rengeteg hozzám hasonló diák szenved ma a liberális akadémiai elit kettős mércéjétől.”

Mike Pence és Marshall Polston
Mike Pence és Marshall Polston
Melegeket lefejezni szabad, vitatkozni nem

Areej Zufari a diák egyet nem értését követően panaszt nyújtott be a kampusz dékánjánál, mely szerint „nem érzi biztonságban magát” a hallgató miatt.

Ezt követően Polston 52 százalékot kapott az esszéjére.

„Csalódott voltam érthetően. Sosem volt kiválónál rosszabb minősítésem, szóval nagyon érdekelt, hogyan javíthatnám ki, vagy érthetném meg a kapott érdemjegyet” – fogalmazott.

Egy másik nap az egyik órán, Zufari a saría bevezetéséről beszélt. Polston állítása szerint, egy muszlim hallgató a kurzus során úgy vélekedett, a melegeket és a házasságtörőket le kellene fejezni a saríának megfelelően. A kijelentések annyira felzaklatták az egyik diákot, hogy jelentette az esetet az FBI-nak.

A kurzus végén mégis Polston ellen tett feljelentést a professzor. „Egészen szürreális volt a szituáció” – reagált a hallgató.

Beutazta a Közel-Keletet, hogy megismerje a muszlim világot
Beutazta a Közel-Keletet, hogy megismerje a muszlim világot
Panasz: „Pokollá tette az életem”

Zufari ezt követően még elsírta bánatát a floridai ACLU-nak is a Facebookon. Azt írta, egy meg nem nevezett diák „pokollá tette az életét ebben a szemeszterben.”

„Gyűlölködik velem, lejárat az osztály előtt és fenyegető emaileket küld. Van rá mód, hogy a zaklatása és gyűlöletbeszéde miatt felelősségre vonják? Ötletek? Köszönöm!” – írta a Facebookon.

Március 24-én Polston aztán megkapta a felfüggesztő levelet az egyetemtől, amelyben azt állították róla, hogy fenyegető magatartást tanúsított, és megingatta az egyetemi közösség és az előadók biztonságérzetét.

Nem az első eset

A Rollins College-ban nem ez volt az első eset, amikor keresztény diákokkal szemben alkalmaztak kettős mércét. 2013-ban egy keresztény csoportot a konzervatív hitük miatt lehetetlenítettek el, miután a nem-keresztényeknek nem engedték a klub vezetésébe való jelentkezést. Ugyanabban az évben keresztény hallgatók arra is panaszkodtak, hogy kollégiumi szobájukban nem tarthattak magánjellegű bibliatanulmányozást.

Forrás: The College Fix