SHARE

Úgy tűnik nem véletlenül lett Londonisztán a brit főváros neve egyes sajtóorgánumokban. A mecsetek százával épülnek, míg a templomokat sorra zárják be.

A Gatestone Institute jelentése szerint ijesztő mértékben megugrott a templombezárások száma az Egyesült Királyság fővárosában. Hasonló trend persze más európai városokban is megfigyelhető, a londoni helyzet azonban drámai.

Londonisztán, “az iszlamisták pöcegödre”

„London sokkal inkább iszlamista, mint néhány muszlim ország együttvéve” – fogalmazott Maulana Syed Raza Rizvi. Most ő az az iszlám tanító, aki Londonisztánt vezeti. Az irodalmi Nobel-díjas Wole Soyinka már kevésbé kertelt: szerinte az Egyesült Királyság „az iszlamisták pöcegödre”.

Miközben Sadiq Khan londoni polgármester szerint a terroristák ki nem állhatják London multikulturalizmusát, a valóság más képet mutat. A brit multikulturalizmus táplálja az iszlám fundamentalizmust. Így Londonisztánban 423 új mecset épült az angolszász kereszténység romjain.

A Hyatt Egyesült Templomot például megvette az egyiptomi közösség és mecsetté alakította át. A Szent Péter templomot átalakították Madina mecsetté. A Brick Lande mecset egy korábbi metodista templom helyén épült fel. De nem csak az épületek változnak, az emberek is.

Az elmúlt időszakban megduplázódott az iszlámra áttért emberek száma, akik közül sokan a radikális eszméket támogatják. Ékes példája ennek Khalid Masood, aki a Westminsternél rendezett vérfürdőt.

A templomok konganak, a mecsetek túlzsúfoltak

A DailyMail képein templomok és mecsetek egymás mellett helyezkednek el London szívében. A templomok tömeges bezárása a kereszténység helyzetét is jól mutatja a szigetországban. A San Giorgio-i templomban, az 1230 fős létszám helyett mindössze 12 ember gyűlt össze a legnagyobb rendezvényre. A trendeket követve a kereszténység Angliában egyre inkább antik vallás lesz, miközben az iszlám a jövő vallásává növi ki magát.

Ezzel szemben például a közeli Brune utcai mecset más problémával küzd: nem férnek el a hívők. Többen az utcára kiszorulva folytatják a vallási szertartást és az imákat pénteken.

Birminghamben az iszlám minaret magasodik az égbe. Egy sikeres petíció után a brit mecsetek most már hangosbeszélőkön keresztül napi három alkalommal hívhatják imára a híveket.

Becslések szerint 2020-ra a muszlim imádkozók száma elérheti a 683 ezer főt, miközben a keresztények száma az istentiszteleteken lecsökken 679 ezerre.

Előbb lesz Mohamed, mint Charles

Miközben a brit muszlimok fele 25 év alatti, a keresztények negyede 65 év feletti. 20 év se kell, hogy az aktív hívők aránya a két vallás viszonyában felcserélődjön.

2001 óta a londoni templomok közül ötszázat zártak be, vagy alakítottak át magánlakásokká. 2012 és 2014 között a magukat anglikánnak való britek aránya 21 százalékról 17 százalékra csökkent, számuk most 1.7 millióra tehető. Ezzel szemben a NatCen Társadalmi Kutatóintézet adatai szerint a muszlimok száma lassan eléri az egymilliót. Persze ez sem tükrözi a valós hívek számát. Mivel az aktív istentiszteletre járó keresztények aránya jóval kevesebb, mint a pénteki imákon rendszeresen részvevő muszlimok aránya.

A változás a demográfiában is észrevehető. 2015-ben például Angliában a Mohamed különböző változatai voltak a legnépszerűbb férfi nevek. A legnagyobb angol városokban is egyre növekszik a muszlimok aránya: Manchesterben 15.8%, Birminghamben 21.8%, Bradfordban 24.7%. Birminghamben nagyobb esélye van megszületni egy gyermeknek egy muszlim családban, mint egy keresztényben. A muszlimoknak nem kell többségbe kerülniük az Egyesült Királyságba, elég ha a nagyvárosokat uralják. A változás már most tapasztalható. Bradfordban és Leicesterben a gyermekek fele muszlim.

Londonisztán nem a muszlim többség rémálma, hanem a kulturális, demográfiai és vallási hibridációé, ahol a kereszténység hanyatlik és az iszlám előretör.

A The Spectator információi szerint az 1700 brit mecset közül mindössze kettő követi az iszlám modernista irányzatát. Az Egyesült Államokban az arány ezzel szemben 56 százalék. Az Egyesült Királyságban a mecsetek 6 százalékát a vahabiták vezetik, további 45 százlalékot más fundamentalisták. A brit muszlimok harmada nem érzi magát a brit kultúra részének.

Önként és dalolva asszisztálnak

London hemzseg a saría bíróságoktól is. Hivatalosan 100 van belőlük. Ezek a szervezetek sárba tiporják az emberi jogokat, a vallásszabadságot és az angol törvényben elméletben megkövetelt egyenlőséget is.

A változásokhoz hozzájárulnak prominens brit véleményformálók is. Sir James Munby brit bíró szerint például a kereszténység már nem gyakorolhat hatást rájuk, a bíróságoknak multikulturálisnak kell lennie. Rowan Williams, korábbi Canterbury érsek egyenesen azt javasolta, hogy emeljenek be elemeket az igazságszolgáltatásba a saríából is.

Ugyancsak vakon hajolnak meg az iszlám térhódítás előtt a brit egyetemek is. A hivatalos egyetemi útmutatók szerint például megengedett a különböző ortodox vallási irányzatoknak, hogy elkülönítsék a nőket és a férfiakat bizonyos események alatt. Így a muszlim rendezvények esetén a nőknek más ajtókon kell érkezniük, máshol kell ülniük és csak kézfelemeléssel jelezhetik, ha kérdésük van. Egy londoni gazdasági iskolában például úgy tartottak gálarendezvényt, hogy egy hétméteres paraván választotta el a nőket és a férfiakat.

A Charlie Hebdo elleni támadást követően az MI6 vezetője, Sir John Sawers azt ajánlotta, hogy gyakoroljanak önkontrollt és korlátozzák az iszlám sértegetését. A britek szaúdi nagykövete pedig áttért iszlámra, és eleget tett a mekkai zarándoklatnak is. Simon Collis most Haji Collisnak hívja magát.

London elesett.

Forrás: Gate Stone Institute