BREIT PORTAL TENGERENTÚL Amerika az utolsó helyen?

Amerika az utolsó helyen?

2742
0
SHARE
Donald Trump döntése sok választót meglepett
Donald Trump döntése sok választót meglepett

Jelentősen megosztotta a Trump szavazókat a múltheti Szíria elleni rakéta támadás. Ron Maxwell író-rendező véleménycikkének magyar fordítása:

“Donald Trump indulása és győzelme egy szlogenben összegezhető:

Amerika az első.

Donald Trump a kampányában azt ígérte, többé háborúznak választásból: nem avatkozunk be katonailag azért, hogy felszabadítsunk egy országot, nem folytatunk “humanitárius” keresztes hadjáratot, hogy leváltsunk egy rezsimet, nem kényszerítjük rá senkire a demokráciát és más emberek háborúiban és polgárháborúiban nem állunk senki oldalára.

Összegezve, a hadseregünk kizárólag a saját országunk és szoros szövetségeseink védelmére használható. Ez volt az ígéret. Erre kötelezték el magukat újra és újra az amerikai emberek pártján. Ez volt szembeállítva azzal a régi-régi hiteltelen intervenciós politikával, amit Jeb Bush, Trump előválasztási riválisa, valamint Hillary Clinton testesített meg.

Donald Trump egy egyértelmű és világos választást kínált az amerikaiaknak: Amerika többé nem lesz a világ rendőre. A fiaink és lányaink többé nem ontják vérüket távoli országokban olyan ügyekért, amik közvetlenül és egyértelműen nem kapcsolódnak nemzetünk biztonságához.

“Sosincs vége a mészárlásnak”

Ahogyan az emberiség történelmében megfigyelhettük, sosincs vége az atrocitásoknak, mészárlásnak és vérontásnak. A Közel Kelet pedig különösen a testvérgyilkosság forró üstje. Természetesen minden ember és minden nemzet abban érdekelt, hogy a békét hirdesse és véget vessen a gyilkosságoknak. De ebből nem következik, hogy az Egyesült Államok polgárainak a saját biztonságukat, békéjüket és épségüket kockára kell tenniük ezekbe a kezelhetetlen konfliktusokba történő katonai beavatkozás során. Bármennyire brutális és kegyetlen konfliktus legyen is.

Nem tanultunk semmit az elmúlt 16 év szörnyű és költséges katonai beavatkozásaiból?

Nem lehet minden kétséget kizáróan tudni, hogy ki vetette be a mérgező gázt az ellenségein, ami a civil lakosságra horrorisztikus hatással volt. Bocsássák meg ezt ennek a szkeptikus polgárnak. De csak annyit tudunk biztosan, a polgárháború akkor ér véget, amikor az egyik fél győz. Ennyi. Amíg a háború tart, emberek sebesülnek meg, szenvednek és halnak meg. Amíg a háború tart, a civil áldozatok száma is emelkedik. Ha arra törekszünk, hogy csökkentsük ezt a horrort, akkor kontra produktív, ha fokozzuk az erőszakot. Ez egy elég egyszerű koncepció: először is, ne bántsunk senkit.

A háborúk kirobbantása mindig indokoltnak tűnik az adott pillanatban. A probléma az, hogy senki nem tudja, mi fog történni utána és senki nem tudja, hogyan és mikor lesz vége a háborúnak. Az anyagi-, és véráldozat pedig mindig jelentősebb, mint amire bárki gondol.

Szelektív felháborodás

Aztán, ott a szelektív felháborodás kérdése. Szaúd Arábia repülőgépei már hónapok óta bombázzák Jemen civil területeit. 15 ezer embert öltek meg. Hol vannak azoknak a halott és megcsonkított gyermekeknek a képei? Hol van a CNN és az álszent celebek felháborodása, akik a rijádi rezsim távozását követelnék? Miért nem indított Trump elnök rakéta támadást egy szaúdi légi bázis ellen?

Fel kell tenni a kérdést. Ha az Egyesült Államok beavatkozik Szíriában, kiválasztva az egyik barbár felet a másikkal szemben, akkor ez milyen hatással lesz a saját nemzetbiztonságunkra?

Az amerikai emberek érdeke, hogy aláásson minden további konstruktív együttműködést Oroszországgal?

Javunkra van, hogy előidézünk egy újabb Hidegháborút és vállaljuk annak egzisztenciális kockázatait? Pontosan miért is kellene az amerikai embereknek kitenniük a országukat és gyermekeiket még nagyobb veszélynek?

Két héttel ezelőtt, Donald Trump elnök megismételte: “ő nem a világ elnöke”. Korábban arra tett esküt, hogy megvédelmezi és megóvja az Egyesült Államok alkotmányát. Nem pedig az ENSZ alapokmányát, sem más homályos, magasröptű és internacionalista hitvallást.

Clinton szavai

A szíriai polgárháború nem Amerika háborúja. Ez központi eleme volt az előválasztásnak és a ’16-os elnökválasztásnak is. Láttuk a pusztítást Aleppóban hetekkel a választás napja előtt. Mindenhol ez volt a címlapon. Donald Trump viszont világossá tette, nem fog beavatkozni. A másik oldalon pedig Clinton azt javasolta, hogy felfegyverezné a lázadókat és a csekély amerikai állományt, repüléstilalmi zónát hozna létre, ami kiszolgáltatná az amerikai gépeket az orosz, török és szíriai vadászgépeknek. Mi történhetne? Az amerikaiak Trumpot választották. Az üzenet egyértelmű és világos volt. Maradjuk távol. Ne avatkozzunk be. Ez nem a mi háborúnk.

A múlt héten azonban az elnök jóváhagyott egy katonai támadást azokkal a szavakkal, amiket talán Hillary Clinton is kimondott.

Most volt egy választás, nem rémlik?

Trump elnök választás előtt áll. Ragaszkodhat azokhoz az elvekhez, amiket a kampány során vallott, amiket a beavatási beszédében mondott és az elnöksége első napjaiban: Amerika van az első helyen. Vagy megadja magát a vállalati média szelektív hisztériájának, és a leglelkesebb bírálóinak, a NeverTrump republikánus kórusának, visszatérve az állandóan háborúzó párt eszményéhez és az America First helyett az America Last ösvényére lép.”

Forrás: Breitbart