BREIT PORTAL DZSIHÁD Keresztény-, és zsidógyűlölő Korán-verszakokat népszerűsít a Marvel X-Men-je

Keresztény-, és zsidógyűlölő Korán-verszakokat népszerűsít a Marvel X-Men-je

4908
0
SHARE
A 212 a keresztény kormányzó elleni tüntetésre utal.
A 212 a keresztény kormányzó elleni tüntetésre utal.

Bocsánatkérésre kényszerült a Marvel Comics, miután antiszemita és keresztényellenes utalásokat tartalmazott az egyik képregényük.

A napokban jelent meg a Marvel legújabb képregényének, az X-Men Gold első száma. A kiadvány grafikáját az indonéz Ardian Syaf készítette. Feltételezések szerint a politikai és vallási utalásokat a közelgő indonéz választások miatt csempészte be a számba.

Az X-Men Gold képregény első számában visszatérő elem egy Korán-versszakra történő utalás:

„Ó, kik hisznek! Ne szövetkezzetek a zsidókkal és keresztényekkel! Ők egymás oltalmazói. Ki feléjük fordul közületek, hát ő közülük való (lesz). Allah nem vezérli a helytelenül cselekvőket.”

– olvasható az Al Maidah 5:51-ben.

Ez a versszak olvasható például az X-Men egyik szereplőjének, Kolosszusnak a pólóján is. Az idézetet gyakran használják a radikális prédikátorok a dzsihád teológiai alátámasztásául.

Korán-versszak Kolosszus pólóján.
Korán-versszak Kolosszus pólóján.
Keresztényüldözés papíron és a valóságban

Indonéziában hatalmas indulatokat váltott ki a muszlimokból, amikor Jakarta keresztény kormányzója bírálta ellenfelét az említett versszakra történő utalás miatt. Ennek eredményeképpen muszlimok százezrei követelték a kormányzó bíróság elé állítását blaszfémia miatt.

A képregényben rendszeresen feltűnik a 212-es szám is, ami egyértelműen utal a december 2-ai hatalmas Purnama-ellenes tüntetésekre. Az egyik képsorozaton például az egyik zsidó X-Men karakter előtt az épületen látható a szám.

A Marvel Comics közleményt adott ki a nemzetközi felháborodást követően:

„Az X-Men Gold #1 szóban forgó képsorain megjelenő számok mögöttes tartalmáról nem volt tudomásunk. Ezek az utalások nem tükrözik az író, a szerkesztők és a Marvel munkatársainak nézeteit. A Marvel Comics befogadó állásponton van, az X-Men a kezdetektől fogva ezért áll ki. Az újabb kiadásokból kivesszük az érintett képeket, a digitális verziót is megváltoztatjuk. További eljárást is folytatunk az ügyben.”

Az érintett grafikus nem kívánt nyilatkozta a lapoknak, de a Facebookon elmondta a véleményét. Syaf elismerte, hogy a számoknak politikai üzenete van.

Forrás: BleedingCool