BREIT PORTAL DZSENDER LMBT-aktivista az új vatikáni médiaguru, Ferenc pápa jelölte ki

LMBT-aktivista az új vatikáni médiaguru, Ferenc pápa jelölte ki

9425
0
SHARE
Francis Martin, a progresszív jezsuita
Francis Martin, a progresszív jezsuita

Új tanácsadókat nevezett ki Ferenc pápa a Vatikáni Kommunikációs Titkárság élére. Köztük van James Martin atya is, aki elkötelezett LMBT-aktivista.

Ferenc pápa 2015 júniusában döntött úgy, hogy egy új titkárság alá vonja be a meglevő vatikáni kommunikációs ágazatokat. A szervezet első igazgatójának a Vatikáni Televíziós Központ vezetőjét, Dario Edoardo Viganot választotta.

Ők kezelik majd a pápa oldalait

A kinevezés meglepte Martint, aki nagyon hálás, hogy így szolgálgatja a továbbiakban az egyházat. Kijelentette, a közösségi médiának nagy szerepe van ma az egyház életében.

A titkárság felel a vatikáni rádió, televízió és az egyházfő személyes médiafelületeiért is.

A progresszív jezsuitaként ismert pap rendszeresen szorgalmazza, hogy ne bocsássák el azokat az egyházi alkalmazottakat, akik támogatják a homoszexuális tetteket, vagy nyíltan vállalják homoszexualitásukat.

Katolikus hívők és LMBT „testvérek”

Martin több könyvet is írt, köztük a „Jezsuita útmutató (szinte) mindenhez” című könyvet. Valamint hamarosan kiadják a „Hidat építeni: Hogyan léphet a Katolikus Egyház és az LMBT közösség egy tiszteleten, jóságot és érzékenységen alapuló kapcsolatba” című művét. Az Amazonon olvasható leírás a szerzővel kapcsolatban megemlíti, hogy az orlandói melegbárban történt lövöldözés után „szerető, elfogadó és támogató” posztot tett közzé az interneten.

Ebben felszólította a katolikus híveket, hogy ne csak az Orlando-i emberek mellett álljanak ki, hanem az LMBT „testvérek” mellett is.

A leírás szerint a könyv a New Ways Ministry-nek adott üzenetek adaptációja. Ez a csoport az LMBT katolikusokért jött létre. Martin szerint a hídnak két vége van, az LMBT közösségnek és az Egyháznak is közeledni kell egymáshoz. „Mindannyian Isten gyermekei vagyunk” – hangsúlyozza a könyvben, amit több magas rangú püspök is örömmel fogadott.

A szerző szerint a katekizmus nyelvezete szükségtelenül kegyetlen és bántó, szerinte az Egyháznak el kellene fogadnia a homoszexualitás különleges ajándékait.

Martin szerint a fiúkat is be kell engedni a lány WC-be

Martin atyának a Twitteren 155 ezer követője van, rendszeresen kommentálja az aktuálpolitikai eseményeket. Legutóbb a transzneműek mosdóhasználatával kapcsolatban jelentette ki: a fiúkat is be kellene engedni a lány WC-kbe. A botrányos megjegyzés miatt a chicagói érsekség meg is rótta őt.

A Church Militant nevű oldal egy nyilvános rendezvényen rákérdezett arra, hogy Martin magát homoszexuálisnak vallja-e, de nem kívánt válaszolni a kérdésre.

Martin egyébként az America nevezetű magazin szerkesztője. 2000-ben írt egy cikket a homoszexuális katolikus papok szolgálatáról.

Ebben úgy becsülte, hogy a Katolikus Egyházban a papság 23-58 százaléka homoszexuális.

A cikkben azt találta mondani, hogy a meleg papok „szentebbek” a nagyobb szenvedésük folytán, és a liturgiai gyakorlatokban nagyobb ajándékuk van a kreativitásra.

Forrás: LifeSiteNews, ChurchMilitant