BREIT PORTAL TENGERENTÚL “Az Al-Kaida a mi oldalunkon áll” Megdöbbentő üzenet a Clinton-emailek között

“Az Al-Kaida a mi oldalunkon áll” Megdöbbentő üzenet a Clinton-emailek között

7521
3
SHARE
Clinton megint gödörben. Vagy még mindig.
Clinton megint gödörben. Vagy még mindig.

Úgy tűnik, még mindig tud meglepetést okozni a Wikileaks a Clinton-emailezés ügyében. Egy most nyilvánosságra hozott levélben azt írják: “Az Al-Kaida a mi oldalunkon áll.”

A Wikileaks már a választási kampány során is ontotta magából a kínos tartalmú Clinton-leveleket.

Ebből derült ki például, hogy a demokrata elnökjelölt az egyik tévévita előtt előre megkapta a titkos kérdéseket. De nyilvánvalóvá vált az is, hogy az Egyesült Államok szövetségesei a Közel-Keleten az Iszlám Államot pénzelik. Azok az országok, akik a Clinton alapítványokat is támogatták.

Clinton-levél: Az Al-Kaida mellettünk, juhé

A botrány-sorozat következő fejezete csütörtökön került nyilvánosságra. A Wikileaks egy 2012 februári levelet hozott nyilvánosságra, amelyben Jacob Sullivan az amerikai külügyminisztériumi politikai tanácsadó írt Clintonnak.

“Nézd meg az utolsó fájlt – Az Al-Kaida a mi oldalunkon áll Szíriában. Szóval a dolgok tulajdonképpen úgy alakultak, ahogy vártuk.”

A Wikileaks Twitter-üzenete azonnal berobbant a köztudatba, több, mint 12 ezren retweetelték.

A Wikileaks által nyilvánosságra hozott levél.
A Wikileaks által nyilvánosságra hozott levél.
Al-Zawahiri minden muszlimot mozgósít

A Sputnik News emlékeztetett arra, hogy az emailt épp akkor küldték el, amikor Szíriában már második éve dúlt a polgárháború. Hetekkel azután, hogy megalakult az Al-Kaida szíriai szárnya, az Al-Nuszra front.

Az orosz portál úgy tudja, a levél egy jelentésre utal, amelyben az Al-Kaida vezetője, Ayman al-Zawahiri felszólítja a közel-keleti muszlimokat, hogy segítség a szíriai-rezsimmel szembeni felkelőket.

Forrás: Wikileaks