BREIT PORTAL DZSENDER 9 ok, amiért nem tudok könnyet hullatni a CEU-ért

9 ok, amiért nem tudok könnyet hullatni a CEU-ért

41209
9
SHARE

A héten nem telt el nap anélkül, hogy ezrek, tízezrek az utcán fejezzék ki szolidaritásukat a CEU mellett. Egyszerű szolidaritástüntetésnél persze jóval többről van szó. Véleménycikk.

“Tüntetős fajta vagyok. Bár a tapasztalataim nem azt mutatják, hogy az utcai demonstrációkkal bármit el lehetne érni. Ennek ellenére a demokrácia egyik sarokkövének tartom, hogy a nép kifejezhesse véleményét ilyen formában. Ott voltam a netadós tüntetéseken, rendszeres résztvevője vagyok az Élet Menetének, s üvöltöttem én is az Emminél: “Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!”

A mostani CEU-s tüntetésekre azonban nem visz rá a lélek. 9 pontban el is mondom, miért nem.

Soros százával képzi a genderkutatókat Magyarországon.
Soros százával képzi a genderkutatókat Magyarországon.
1. Soros György

Hiába röhög a liberális média a jobboldal “Soros-fóbiáján”, szerintem a ‘fúdegonoszálhírterjesztőhabonyipropagandának’ ebben igaza van. A magyar származású milliárdos korunk egyik legellenszenvesebb személye, aki Európában minden pénzét abba fekteti, hogy megtörje a keresztény-konzervatív kultúrát és porrá zúzza a nemzetállamok eszményét. A bevándorlás ösztönzésével és a genderlobbi pénzelésével már így is sokkal több kárt okozott, mint amit Orbán valaha is fog. Ezt ékesen bizonyítják azok a dokumentumok, amiket pár hónapja szivárogtattak ki a milliárdos szervezetéről.

2. CEU, a Soros-egyetem

Az első pontból adódik, hogy az egyetemért sem rajongok túlzottan. Az még hagyján, hogy a CEU mint olyan, úgy ad amerikai diplomát, hogy New Yorkban semmiféle képzést nem biztosít, nincs infrastruktúrája. Soros György, az alapító nyilvánvalóvá tette, az intézményen keresztül befolyásolni kívánja a magyar társadalmat.

„A CEU Közpolitikai Iskolája egyedülálló, mert egyesíti a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatának gyakorlati tapasztalatait a közpolitikai iskola elméleti ismereteivel. Abban reménykedem, hogy néhány eszme, amely ebben az iskolában fejlődött ki, áthatja majd az egész társadalmat.”

3. A CEU rektora

Nem titok, hogy a CEU oktatói is e szerint lettek kiválasztva, a diákokkal is ennek megfelelő eskütételt mondatnak el a tanévnyitón. Michael Ignatieff, az egyetem rektora egykor a kanadai Liberális Párt vezetője volt, most a CEU egyik vezetőjeként katasztrófának nevezte a határok lezárását.

„(…) a párizsi terrortámadás miatt az országok egyszerűen lezárják a határaikat és ez katasztrófa.” (…) emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert Európa szabad, dinamikus és itt alkotmányos szabadság van. Ezek olyan dolgok, amiért ezek az emberek hajlandóak lennének meghalni. A menekültek ezen a furcsa módon adják tudatunkra, hogy miről is szól ez a kontinens. Szerintem a menekültek sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének.”

4. Brüsszel magyarellenessége

Magyarország az Orbán-éra alatt Brüsszel és az unió ellenségévé vált. Nem illünk a föderációs tervekbe, a nyitott határok eszményébe és a nyugati liberalizmus térhódításának útjában állunk. Éppen ezért a brüsszeli bürokrácia minden lehetőséget megragad, hogy nyilvánosan megalázza Magyarországot. Teszi ezt puszta meggyőződésből, vagy Soros kiterjedt lobbihálózatának ösztönzésére.

Most a CEU miatt szapulják a magyar kormányt az “oktatási szabadságért” aggódók, ami szép is lenne, ha nem húzódna meg a háttérben az a kőkemény fenyegetés, mely szerint az ősszel le akarják nyomni a torkunkon a kötelező kvótát. Ha úgy tetszik, Brüsszel kintről, a CEU pedig bentről támad Soros nemzetromboló nézeteivel.

5. A CEU genderszaka

Ha puszta laikusként szemlélném az egész CEU mizériát, akkor is kicsapná a biztosítékot az egyetem úgynevezett genderszaka. A szak, amely az elmúlt évek során ontotta magából azokat a genderkutatókat, akik amerikai minta alapján teljesen átformálják a közgondolkozást. Céljuk, hogy a progresszív gondolkozás jegyében átvigyék Magyarországon is az LMBTQ törekvéseken, főként a melegházasságot és más egyéb aberrációkat.

Elég csak átfutni a CEU oldalán a közzétett disszertációkat, az embernek máris elmegy a kedve, hogy utcán tüntessen az egyetem mellett. “Bukás, vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre” – erre Magyarországon két diplomát is adtak…

Szinte minden sajtófotón szerepel a szivárvány-zászló.
Sok sajtófotón szerepel a szivárvány-zászló.
6. Melegfelvonulássá váló tömegdemonstráció

El is érkeztünk a Breitportal nagy vihart kavaró cikkéhez, amit több százan osztottak meg a Facebookon, és több, mint tízezren olvastak. A cikkben azt állítjuk, hogy a szerdai tüntetés egyfajta előrehozott Budapest Pride-á vált.

Feltűntek a tömegben szivárvány zászlók, részt vettek melegjogi szervezetek, egy élő videóban egy csoport egy csókolózó homoszexuális párt ünnepelt, a HírTV bejelentkezésében pedig egy fura fazon kezdett el vetkőzni a techno zenére.

7. Káromkodás és vulgaritás

Ha a genderlobbi elemeit nem is nézné az ember, akkor sem tudna jó ízléssel menetelni a fiatalok között. A számos ötletes és kreatív transzparens mellett rengeteg felháborító kiírás is feltűnt. Magyarország köztársasági elnökét “bajszos szarnak” nevezni kifejezetten vérlázító. Még akkor is, hogyha nem ért egyet vele az ember. Ugyancsak hemzsegett a belváros a “g**i”, a “seg***uk”, “k***a” feliratoktól. Ennél azért lehet kulturáltabban is tiltakozni.

Egy külön pontot is megérne, de ebbe írom. Egy demonstrációt hangulatát többnyire a hangadók és szónokok határozzák meg. Az elmúlt napok tüntetéseit Gulyás Márton jegyzi. Hírnevét azzal vívta ki, hogy festékkel dobta meg a Sándor-palotát. Tettét azóta követték hű padavanjai, kapott a Terror Háza és egy képviselői irodaház is. Ezt ugyancsak visszataszítónak tartom, olyan tüntetésre nem megyek, ahol egy Gulyás Marci a vezér.

8. Összefog a liberális média

Aki őszinte, az bevallja magának, hogy nem létezik olyan, hogy objektív újságírás. Ezt nem is kell elvárni senkitől. Engem viszont piszkosul zavar, hogy a liberális sajtó Orbán Viktorral és Habony Árpáddal zár egy karanténba, amiért nem voltam ott az Oktogonnál a közös technopartin a CEU-ért vonaglani. Az Index-444-24-hvg tengely az évszázad forradalmának állítja be az elmúlt napok tüntetéseit, valóságos szabadságharcosoknak beállítva az utcára vonuló tömeget. S ez legalább annyira manipulatív véleményformálás, mint a többezres tömeg elbagatellizálása.

Azt pedig már meg sem említem, hogy a minap a 24.hu újságírói olyannyira túltolták a biciklit, hogy már az akasztást vizionálták potenciális megoldásként.

9. Vagdalkozó kommentelők

A végső lökést pedig a Breitportal cikke alatt kommentelők adták meg, akik szintén feldúlva vagdalkoztak cikkünk alatt. Volt, aki észérvekkel próbált meg meggyőzni az igazáról, volt akinek csak az anyázás ment. Íme néhány példa:

“Ez egy népbutitó, uszító cikk.” / “Gyáva, anonim hazug p*cs vagy.” / “Habonyi szintre alacsonyodva fröcsögtök…” / “Ez f**ság!” / “Uszító oldal, törölni kellene!”

A cikkben arról írtunk, hogy a szerdai tüntetésen több melegfelvonulásra hajazó jelenet volt. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy aki nem akar ennek a részévé válni, az ne menjen ki. Ennyi.

Mindenki azt csinál, amit akar. Én sajnálom a legjobban azokat a jószándékú tisztességes tiltakozókat, akiket tudtukon kívül használ ki a Soros-birodalom.”

9 COMMENTS

 1. Ez az egész Sorosozás nem lenne ilyen visszatetsző, ha nem pont Soros pénzén munkálta volna ki magát a fél Fidesz, köztük Orbán is. Ez nem légből kapott információ, Soros-finanszírozott alapítványokban kutattak, tevékenykedtek, Soros-ösztöndíjasok voltak. Szerintem a ,,hálátlan”-szó az, amit keresni akart a cikk szerzője…Mert mifelénk nem csinálnak oda arra az asztalra, ahonnan enni kaptak. Vagy erre Ön szerint mi a magyarázat? Hogy úgy viszonyul a mai magyar politikai ,,elit” Soroshoz, mint a szélkakas? Egyszer szeretjük, elvesszük a pénzét, örülünk neki, aztán köpködjük. Az oroszokkal ugyanez, csak pepitában, egyszer még ott tartunk, hogy márpedig a ruszkik t…rodjanak haza, most meg naaaagy orosz-magyar barátság. Erre mi a magyarázat? Megértem az érveit, de akkor kérem, Ön is értse meg az enyémeket. Van egy hátsó motiváció, amit még én sem biztos, hogy átlátok, de Ön sem, csak fellebbentenek néhány vélt vagy valós sérelemről lepleket, hogy örüljünk neki, legyünk elégedettek ezekkel az érvekkel (ne kutassunk a többi után) és gyűlöljük Sorost mi is és álljunk ki Orbán mellett. Én meg erre nem vagyok hajlandó.

  A gender-filozófia a Sátán eszköze. Nem szégyellem ezt leírni. De nem szokás egyetemeket betiltani, nem, egy demokratikusan működő országban, egy állítólag liberális országban nem zárunk be egyetemeket az ott megszerezhető tudás vagy éppen filozófiák miatt. Nem tudom, hogy a szerző nézte-e, de egyébként a ,,gender-szak” féléves önköltséges díja 1.860.000 Ft. Maradjunk annyiban, engedje meg nekem ezt a szerény véleményt, hogy aki félévente közel kétmillió forintot kifizet ezért a diplomáért, az már akkor el volt tévelyedve ,,genderileg”, amikor kifejezetten ezt a szakot választotta. Egy kétmilliós szakot nem választunk véletlenül, hogy ,,majd 1 félév után kiderül, hogy milyen, nekem való-e egyáltalán”. Arról nem is beszélve, hogy az egyszerű embernek az életben nem lesz erre a szakra kétmillió forintja és mivel az oktatás nyelve angol, így aligha fog ezen egyetem ezen szakja miatt tömegekhez eljutni ez a filozófia. Amerikából persze jön át, de arról meg nem ez az egyetem tehet itt Magyarországon.

  Ha csak az elmúlt évek furcsaságait nézzük is, azért össze kellene állnia valamiféle mintának. Távol álljon tőlem az összeesküvés-elmélet, mindig lehurrogtam az ilyen kitalációkat, de ennyi véletlen után én sem tudok elmenni már szó nélkül. Először az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtítása, hogy ne tudjanak hozzányúlni a sarkalatos törvényekhez. Közben persze új alkotmány (tudom, Alaptörvény, de funkcióját tekintve ez alkotmány) elfogadása, mintha ezt lehetne csak úgy, minden kormányváltáskor, pedig ennek egy időtálló, elmozdíthatatlan darabnak kellene lennie. A közoktatás nevetségessé tétele (már csak az nem megy át az érettségin, aki 18 éves létére olvasni sem tud), az ellenzéki lapok beszüntetése, az ellenzéki média megsarcolása, végül pedig egy egyetem bezárása. Számomra ez azt árulja el összességében, hogy a tudás nem egy üdvös dolog ebben a kormányban, mert a tanult ember nem irányítható. Nyugodtan mondja azt, hogy nem ért velem egyet, de én így látom. Ha megnézi a CEU-n felvehető szakokat, a kifogásolt genderen kívül van ott kisebbségpolitika, politikatudomány és közpolitika is. Nagyon veszélyes ez ma kicsiny városunkban, hogy valaki itt politikát tanuljon, ráadásul nyugatit, mert még a végén azt találja mondani, hogy az itthoni demokrácia csak nevében az, hogy itthon valami nem jó, hovatovább változtatni kellene. Hová vezetne ez? Egyszerűbb csírájában elfojtani, megszüntetni az egyetemet is, ami tanítja, beszórni sóval a helyét és a demokráciát meghagyni a hanyatló Nyugat ópiumának.

  A cikk melegekre kihegyezett részével bevallom, nem tudok mit kezdeni. Az a rész jut eszembe Kiss Ádám paródiájából, amikor a melegtüntetésre ellentüntetést szerveznek és a mocskos b.ik felkiáltást igazából nem a melegeknek szánták, hanem a rendőröknek, csak éppen azt se tudják, hogy milyen tüntetésen vannak. Szerintem ma már minden demokrácia mellett hangsúlyosan hitet tevő tüntetésen elő fognak kerülni melegek, ha egy követ elhajítanék az erkélyről, az is biztos eltalálna egyet, ettől még nem hiszem, hogy önmagában hiteltelenné válna a CEU bezárása miatti tüntetés. Ha lehetett ott magyar, lehetett ott angol, ha lehetett ott fiatal hallgató, ha lehetett ott idősebb tanár, akkor szükségképpen lehetett ott heteroszexuális és meleg is.

  A kommentelőket is megértem, valamilyen szinten, mert van az a pillanat, amikor már nem tudja magát türtőztetni, amikor már nem érti, hogy az Orbán-fanatikusok hogyan láthatják teljesen máshogy a dolgot, mint mi. Ez elkeserítő. Pont, mint a Star Warsban, itt is tapsvihar közepette száll hát sírba a szabadság…

  • Dömdödöm

   Először is engedd meg, hogy örüljek neked kicsit. Te vagy az első olyan liberális aki érvelni is próbál nem csupán érzelemből vitatkozik. Azt kell mondjam ez nagy szó, sajnos. Csak néhány részlet abból ahogyan én és még sok ismerősöm látjuk ezt a helyzetet. Amikor elkezdődött ez az egész CEU balhé még azt kell mondjam én is ellene voltam a korlátozásnak. Szerintem az oktatás szabadsága a legfontosabb amit biztosítani kell a jövő generációk számára. Először ott húztam fel a szemöldököm kicsit mikor ömleni kezdett a sajtóból, hogy be akarják zárni MO legjobb egyetemét, ez azért szerintem kérdéses sok okból, például abból, hogy sohasem hallottam még róla ezelőtt. Ez persze szubjektív, de ha tényleg olyan nélkülözhetetlen lenne már találkoztam volna vele annak ellenére, hogy teljesen más tudományterületen dolgozom. A másik “felszisszenés” ott következett be nálam mikor szintén a liberális sajtóból azt hallottam vissza, hogy az értelmiségi ifjúság kint tüntet a tereken. Nos, némi önteltséggel magamat is értelmiséginek tartom, úgy vélem PhD hallgatóként ide tartozom. Azonban sem én, sem a doktori iskolám egyetlen tagja sem volt kint ezeken a tüntetéseken. Némi túlzással és ismét szubjektivitással úgy gondolom, hogy jellemzően azok a fiatalok voltak kint akik valamilyen társadalomtudományt tanulnak. Számukra lehet, hogy ez egy haladó gondolkodás, szerintem inkább agymosás. Végül az utolsó indok, ami a talán a legerősebb, hogy minden mozgalom ami tüntetett, még a Momentum is liberális baloldali érzelmű politikai mozgalom. Szerintem rengetegen vagyunk olyan értelmiségiek akik egyik oldallal sem értenek egyet. Látjuk, hogy ez a kormány korrupt, hogy döntögeti a demokrácia alappilléreit, de legalább néhány kérdésre (pl bevándorlás) hellyel közzel megfelelő választ ad. A baloldali nagy tolerancia valahogy mindig csak addig terjed ameddig hasonló nézeteket valló, vagy valamilyen formában hátrányos helyzetűekre kell vonatkozzon. Ez pedig számomra mindig is elviselhetetlenül visszás volt. Mostanra azt kell mondjam, sajnos, hogy az a szó LIBERÁLIS a realitás tagadásával és a problémák szőnyeg alá söprésével lett egyenértékű-ezért soha, de soha nem tudnék semmilyen baloldali érzelmű szervezetet támogatni. Ami a gender kérdést illeti, nagyon jó példa a fentiekre és ez már közel áll hozzám, hiszen a biológia tudományi doktori iskola tagjaként illik annyit tudni, hogy 2 nem van férfi meg nő. Minden más áltudományos ámítás. Ezért sem szeretnék olyan országban élni ahol arról kell vitatkozni, hogy 27 vagy 900 nem van-e mint pl Kanadában. Záró akkordként pedig utolsó mondatodra reagálva csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem nem baj, ha EZ a fajta “szabadság” sírba száll. Inkább legyen egy igazságos rendszer ahol merjük nevén nevezni a gyereket, mint ez a PC csúsztatásokkal teli “demokrácia” ami Nyugaton van

   Üdv

   Zsolt

   • A nyugati liberàlis èrtèkek az alapjai annak hogy ma (mèg) lehet szòlàsszabadsàg, ott tanulhat az ember ahol akar ès amit akar. EU ellen làzadni, ès ujjal mutogatni rà, azt mondva hogy elnyomò ès Magyarorszàgot akarja ellehetetlenìteni, netto kèpmutatàs. Ha közössèg tagja valaki az előnyökkel ès sok-sok-sok kompromisszummal is jàr. Ha lehet vàlasztani: vilàg liberàlisabb felèhez, vagy a nacionalista (fèl)diktatùràkhoz lehet tartozni, hàt èn inkàbb az EU-ra ès a nyugati vilàgra szavazok, mint az orosz vonzàskörre. Mièrt? Mert ha ezen a pàlyàn maradunk, akkor legközelebb amikor szembekerül a kormànnyal egy tüntetèsen (ahogy Hoffman ellen), fogjàk ès bevàgjàk a sittre, kicsapatjàk a phd kèpzèsről, ès elintèzik hogy utcàt seperjen èlete vègèig. Valamint a blogìràst is elfelejtheti….

 2. Hogy én mennyire egyetértek a cikkel! Ott voltam (munka ügyben), de semmit nem találtam, amivel azonosulni tudtam volna. Jó cikk, összefoglalja azt, amit én is érzek az üggyel kapcsolatban.

 3. Igazabol nem “oldali” sajatossag az erveles hianya… Sem a jobb sem a bal oldal nem szeret ervelni, es be kell vallani elegge faraszto, föleg ugy hogy mivel a nem ervelök többsegben vannak a nemsrvelök akik szerint rohadt libsi vagy hazaaurulo barki aki barmi melletti velemenyenek hangot ad…
  Es kedves breitportal csakhogy valamire felhivjam a figyelmet. 1. Rossz a kerdesfelvetes
  Nem az szamit hogy hullat e barki könnyet a CEU bezarasa miatt…( Attol meg mert Marcsi neni kifözdejeben a legrosszabb a kaja nem lehet azt jogellenesen beazratni es nem lehet csak azert törvenyt hozni hogy azt be lehessen zarni mert a miniszterelnök fia szerint is rossz ott a kaja)…
  Helyes kerdes az lenne ha a kedves iro jogallamban gondolkodna, hogy az adott hatalom megteheti e ezt es ha megteszi annak nem lesznek e messzemenö következmenyei…
  Nem akarok valaszokat adni, csak a kerdesfeltevesben rejlö lenyegi hibara szerettem volna felhivni a figyelmet…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here