BREIT PORTAL DZSENDER 9 ok, amiért nem tudok könnyet hullatni a CEU-ért

9 ok, amiért nem tudok könnyet hullatni a CEU-ért

54344
9
SHARE

A héten nem telt el nap anélkül, hogy ezrek, tízezrek az utcán fejezzék ki szolidaritásukat a CEU mellett. Egyszerű szolidaritástüntetésnél persze jóval többről van szó. Véleménycikk.

“Tüntetős fajta vagyok. Bár a tapasztalataim nem azt mutatják, hogy az utcai demonstrációkkal bármit el lehetne érni. Ennek ellenére a demokrácia egyik sarokkövének tartom, hogy a nép kifejezhesse véleményét ilyen formában. Ott voltam a netadós tüntetéseken, rendszeres résztvevője vagyok az Élet Menetének, s üvöltöttem én is az Emminél: “Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!”

A mostani CEU-s tüntetésekre azonban nem visz rá a lélek. 9 pontban el is mondom, miért nem.

Soros százával képzi a genderkutatókat Magyarországon.
Soros százával képzi a genderkutatókat Magyarországon.
1. Soros György

Hiába röhög a liberális média a jobboldal “Soros-fóbiáján”, szerintem a ‘fúdegonoszálhírterjesztőhabonyipropagandának’ ebben igaza van. A magyar származású milliárdos korunk egyik legellenszenvesebb személye, aki Európában minden pénzét abba fekteti, hogy megtörje a keresztény-konzervatív kultúrát és porrá zúzza a nemzetállamok eszményét. A bevándorlás ösztönzésével és a genderlobbi pénzelésével már így is sokkal több kárt okozott, mint amit Orbán valaha is fog. Ezt ékesen bizonyítják azok a dokumentumok, amiket pár hónapja szivárogtattak ki a milliárdos szervezetéről.

2. CEU, a Soros-egyetem

Az első pontból adódik, hogy az egyetemért sem rajongok túlzottan. Az még hagyján, hogy a CEU mint olyan, úgy ad amerikai diplomát, hogy New Yorkban semmiféle képzést nem biztosít, nincs infrastruktúrája. Soros György, az alapító nyilvánvalóvá tette, az intézményen keresztül befolyásolni kívánja a magyar társadalmat.

„A CEU Közpolitikai Iskolája egyedülálló, mert egyesíti a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatának gyakorlati tapasztalatait a közpolitikai iskola elméleti ismereteivel. Abban reménykedem, hogy néhány eszme, amely ebben az iskolában fejlődött ki, áthatja majd az egész társadalmat.”

3. A CEU rektora

Nem titok, hogy a CEU oktatói is e szerint lettek kiválasztva, a diákokkal is ennek megfelelő eskütételt mondatnak el a tanévnyitón. Michael Ignatieff, az egyetem rektora egykor a kanadai Liberális Párt vezetője volt, most a CEU egyik vezetőjeként katasztrófának nevezte a határok lezárását.

„(…) a párizsi terrortámadás miatt az országok egyszerűen lezárják a határaikat és ez katasztrófa.” (…) emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert Európa szabad, dinamikus és itt alkotmányos szabadság van. Ezek olyan dolgok, amiért ezek az emberek hajlandóak lennének meghalni. A menekültek ezen a furcsa módon adják tudatunkra, hogy miről is szól ez a kontinens. Szerintem a menekültek sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének.”

4. Brüsszel magyarellenessége

Magyarország az Orbán-éra alatt Brüsszel és az unió ellenségévé vált. Nem illünk a föderációs tervekbe, a nyitott határok eszményébe és a nyugati liberalizmus térhódításának útjában állunk. Éppen ezért a brüsszeli bürokrácia minden lehetőséget megragad, hogy nyilvánosan megalázza Magyarországot. Teszi ezt puszta meggyőződésből, vagy Soros kiterjedt lobbihálózatának ösztönzésére.

Most a CEU miatt szapulják a magyar kormányt az “oktatási szabadságért” aggódók, ami szép is lenne, ha nem húzódna meg a háttérben az a kőkemény fenyegetés, mely szerint az ősszel le akarják nyomni a torkunkon a kötelező kvótát. Ha úgy tetszik, Brüsszel kintről, a CEU pedig bentről támad Soros nemzetromboló nézeteivel.

5. A CEU genderszaka

Ha puszta laikusként szemlélném az egész CEU mizériát, akkor is kicsapná a biztosítékot az egyetem úgynevezett genderszaka. A szak, amely az elmúlt évek során ontotta magából azokat a genderkutatókat, akik amerikai minta alapján teljesen átformálják a közgondolkozást. Céljuk, hogy a progresszív gondolkozás jegyében átvigyék Magyarországon is az LMBTQ törekvéseken, főként a melegházasságot és más egyéb aberrációkat.

Elég csak átfutni a CEU oldalán a közzétett disszertációkat, az embernek máris elmegy a kedve, hogy utcán tüntessen az egyetem mellett. “Bukás, vagy előrelépés: a menstruációs vért tüntetéseken felhasználó feministák kérdésköre” – erre Magyarországon két diplomát is adtak…

Szinte minden sajtófotón szerepel a szivárvány-zászló.
Sok sajtófotón szerepel a szivárvány-zászló.
6. Melegfelvonulássá váló tömegdemonstráció

El is érkeztünk a Breitportal nagy vihart kavaró cikkéhez, amit több százan osztottak meg a Facebookon, és több, mint tízezren olvastak. A cikkben azt állítjuk, hogy a szerdai tüntetés egyfajta előrehozott Budapest Pride-á vált.

Feltűntek a tömegben szivárvány zászlók, részt vettek melegjogi szervezetek, egy élő videóban egy csoport egy csókolózó homoszexuális párt ünnepelt, a HírTV bejelentkezésében pedig egy fura fazon kezdett el vetkőzni a techno zenére.

7. Káromkodás és vulgaritás

Ha a genderlobbi elemeit nem is nézné az ember, akkor sem tudna jó ízléssel menetelni a fiatalok között. A számos ötletes és kreatív transzparens mellett rengeteg felháborító kiírás is feltűnt. Magyarország köztársasági elnökét “bajszos szarnak” nevezni kifejezetten vérlázító. Még akkor is, hogyha nem ért egyet vele az ember. Ugyancsak hemzsegett a belváros a “g**i”, a “seg***uk”, “k***a” feliratoktól. Ennél azért lehet kulturáltabban is tiltakozni.

Egy külön pontot is megérne, de ebbe írom. Egy demonstrációt hangulatát többnyire a hangadók és szónokok határozzák meg. Az elmúlt napok tüntetéseit Gulyás Márton jegyzi. Hírnevét azzal vívta ki, hogy festékkel dobta meg a Sándor-palotát. Tettét azóta követték hű padavanjai, kapott a Terror Háza és egy képviselői irodaház is. Ezt ugyancsak visszataszítónak tartom, olyan tüntetésre nem megyek, ahol egy Gulyás Marci a vezér.

8. Összefog a liberális média

Aki őszinte, az bevallja magának, hogy nem létezik olyan, hogy objektív újságírás. Ezt nem is kell elvárni senkitől. Engem viszont piszkosul zavar, hogy a liberális sajtó Orbán Viktorral és Habony Árpáddal zár egy karanténba, amiért nem voltam ott az Oktogonnál a közös technopartin a CEU-ért vonaglani. Az Index-444-24-hvg tengely az évszázad forradalmának állítja be az elmúlt napok tüntetéseit, valóságos szabadságharcosoknak beállítva az utcára vonuló tömeget. S ez legalább annyira manipulatív véleményformálás, mint a többezres tömeg elbagatellizálása.

Azt pedig már meg sem említem, hogy a minap a 24.hu újságírói olyannyira túltolták a biciklit, hogy már az akasztást vizionálták potenciális megoldásként.

9. Vagdalkozó kommentelők

A végső lökést pedig a Breitportal cikke alatt kommentelők adták meg, akik szintén feldúlva vagdalkoztak cikkünk alatt. Volt, aki észérvekkel próbált meg meggyőzni az igazáról, volt akinek csak az anyázás ment. Íme néhány példa:

“Ez egy népbutitó, uszító cikk.” / “Gyáva, anonim hazug p*cs vagy.” / “Habonyi szintre alacsonyodva fröcsögtök…” / “Ez f**ság!” / “Uszító oldal, törölni kellene!”

A cikkben arról írtunk, hogy a szerdai tüntetésen több melegfelvonulásra hajazó jelenet volt. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy aki nem akar ennek a részévé válni, az ne menjen ki. Ennyi.

Mindenki azt csinál, amit akar. Én sajnálom a legjobban azokat a jószándékú tisztességes tiltakozókat, akiket tudtukon kívül használ ki a Soros-birodalom.”