BREIT PORTAL DZSENDER Őrült feministák rontottak Le Pen-re a párizsi nagygyűlésén – videó

Őrült feministák rontottak Le Pen-re a párizsi nagygyűlésén – videó

2801
1
SHARE
Gyorsan elráncigálták a feminista támadót.
Gyorsan elráncigálták a feminista támadót.

Már csak öt nap van hátra a francia elnökválasztás első fordulójáig, érezhetően egyre feszültebb a hangulat az országban. Le Pen stábját több támadás is érte, legutóbb a pártelnökre rontott rá a FEMEN egyik aktivistája.

Marine Le Pen éppen Párizsban tartott nagygyűlést a Zenith arénában, amikor egy rendkívül fiatal lány felfutott a színpadra egy virágcsokorral a kezében.

A pódiumon aztán vetkőzni kezdett, de a biztonságiak pillanatok alatt eltakarították a rendbontót.

A Nemzeti Front elnöke a találkozót övező tüntetéseket úgy kommentálta, mint „szélsőbaloldali radikálisok” demonstrációját, akik elutasítják a jobboldali szavazók értékrendszerét. Le Pen szerint ő az egyetlen nő a jelöltek között, és ő az egyetlen, aki harcolni tud a nők jogaiért a későbbiekben is.

Nem egyedül volt

A nagygyűlésen egy másik tüntetőt is el kellett távolítani a teremből. Ő kiabálni kezdett Le Pen beszéde alatt. „Maradhatott volna még egy kicsit, talán tanult volna valamit” – fogalmazott a párt elnöke.

Még a nagygyűlés előtt tüntetések voltak a fővárosban, a rohamrendőrségnek füstgránátokat kellett bevetniük. Sajtóértesülések szerint az „antifasiszta” tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.

Évek óta vegzálják Le Pen-t

Nem ez az első alkalom, amikor Le Pennek meggyűlik a baja a FEMEN aktivistáival. Február végén egy sajtótájékoztatót zavart meg egy félmeztelen tüntető, azt ordibálta: „Ő egy kamu feminista!”

2015-ben ugyancsak Párizsban zavarták meg Le Pen beszédét, három félmeztelen aktivista egy erkélyről zászlókat lengetett, majd a náci karlendítések kíséretében „Heil Le Pen” felirattal a mellkasukon pózoltak.

Forrás: RT