BREIT PORTAL JERUZSÁLEM Botrány: Ötszörös életfogytiglanra ítélt terrorista publikált a New York Times-ban

Botrány: Ötszörös életfogytiglanra ítélt terrorista publikált a New York Times-ban

3154
2
SHARE
A New York Times nem először okoz botrányt.
A New York Times nem először okoz botrányt.

A napokban éhségsztrájk-sorozat indult az izraeli börtönökben. Az elítélt terroristák, a kegyetlen gyilkosok és 1100 palesztin fogoly demonstrál, akik a Fatah, a Hamasz és az Iszlám Dzsihád terrorszervezetek aktív tagjai voltak. Számtalan ártatlan izraeli családapa, családanya és gyermek vére szárad a kezükön, így igyekeznek kifejezni, hogy elégedetlenek bánásmódjukkal.

Szentül meg vannak győződve róla, hogy emberi jogaik rettenetesen csorbulnak a börtönökben, és Izrael “apartheid” elnyomásának áldozatai. De mi is az ami a legjobban fáj nekik, mik a célkitűzéseik? – merülhet fel bennünk a kérdés. Nos, a Jerusalem Post cikkéből világosan kiderül, hogy több családláthatási jogot, jobb orvosi ellátást akarnak, illetve nagyobb hozzáférést kívánnak oktatási anyagokhoz.

Az akció természetesen ezúttal is arra szolgált, mint azt később megtudtuk, hogy a nyugati liberális médián keresztül Izraelről fals, elrettentő képet fessen.

Miközben az antiszemita, gyilkos terroristákat szenvedő szabadságharcosként tüntesse fel.

A New York Times szerint a tömeggyilkos egy “parlamenter”

Az éhségsztrájk vezetőjének, Marwan Barghoutinak ugyanis sikerült kicsempésznie egy cikket, melyet  a New York Times teljes terjedelmében meg is jelentetett, a szerzőt palesztin vezetőként, parlamenterként mutatja be. De nézzük csak meg közelebbről ki is ez az ember?

Marwan Barghouti
Marwan Barghouti

Barghoutit az első és a második intifáda vezetőjeként tartják számon, majd később két terrorszervezet, a Tanzim és a Fatah élére került. Az izraeli hatóságok ötszörös gyilkosságért összesen 5 életfogytiglanra ítélték, a tárgyalás során megtagadta a védelmet, valamint sem az izraeli bíróság hatókörét, sem annak legitimitását nem volt hajlandó elismerni.

Mindennek fényében érthető, mekkora felháborodást váltott ki, mikor egy neves amerikai lap tisztes újságírók mellé emelte azzal, hogy lehetőséget adott egy vélemény-cikk megjelentetésére. Ezt azzal is tetézte, hogy a bemutatáskor csupán annyit említett meg róla, hogy palesztin vezető, politikai célkitűzésekkel.

Az Iszlám Állam vezetője lesz a következő?

Az Izraeli Külügy, számos izraeli politikus, majd maga a miniszterelnök, Benjamin Netanyahu is kemény bírálattal illette a lapot. Netanyahu Dimonában mondott beszédében a helyzetet ahhoz hasonította, mintha Bashar al Assadot gyermekorvosként mutatná be a lap.

Szóvivője, David Keyes nyílt levélben tette helyre a lapot:

“Marwan Barghouti tervelte ki az Eli Dahanhoz, Yosef Habihoz hasonló izraeli apák meggyilkolását, a New York Times mégis úgy utal rá, mint palesztin “vezetőre és parlamenterre”. Ezek után mi következik? Vélemény-cikkek Ayman al-Zawahiritől és Bashar al-Assadtól, a híres doktoroktól? Barghouti látszat-követeléseit kinyomtatni, kihagyva a tényt, hogy elítélt tömeggyilkos, égbekiáltó botrány. Barghouti azt írja, azért éhségsztrájkol, mert ez “a lehető legbékésebb ellenállási mód”. Fogadok, hogy Eli Dahan és Yosef Habi gyermekei azt kívánják Barghouti bárcsak a szüleik meggyilkolása előtt találta volna meg magában az erőszakmentesség felé érzett szenvedélyét. Börtönbüntetése alatt Barghouti egyetemi órákat tartott, doktori fokozatot szerzett. Havi fizetésben részesült a Palesztin Hatóság részéről. Ezzel szemben az áldozatok feleségei és gyermekei kénytelenek szörnyű veszteségükkel együtt élni minden egyes nap. Barghouti terrortámadásainak mosdatása igazságtalan az áldozatokkal és a tényekkel szemben.”

A felháborodás hatására  a Times módosította a cikk alján a szerző bemutatását. Kiegészítették az ötszörös ítélettel, és a terrorizmus vádjával, de a vitatott mondat, valamint a cikk, továbbra is változatlan maradt.

Forrás: Jpost