SHARE

Úgy tűnik, nem nézik jó szemmel a demokrata táborban, hogy újabban divat lett kiteregetni Clintonék belső infóit. Boszorkányvadászat indult.

Ahogyan azt a Breitportal is megírta, két bennfentes újságíró különféle forrásokra hivatkozva megírta, mi történt Clinton főhadiszállásán a választás éjjelén. Az „Összetörve” című könyv utolsó oldalairól kiderült: Obama utasította Clintont a vereség elismerésére, Clinton pedig bocsánatot kért a volt elnöktől.

Keresik a téglát

A számos kínos információ persze botrányt váltott ki a Clinton-közeli berkekben. Feltételezések szerint csak a legbelsőbb kör tudhatta ezeket az infókat, ezért keresik, ki lehetett az.

A Page Six egyik forrása azt nyilatkozta:

„Előhúzták a kardokat, hogy megkeressék azokat, akik beszéltek a könyv szerzőivel. Dennis (a kampány pénzügyi igazgatója) most boszorkányüldözést folytat, hogy mentse a saját bőrét.”

Hozzátette, „vannak olyan feltételezések, mely szerint Huma Abedin működött együtt, hogy saját hírnevét mentse. Habár ő és Hillary még mindig nagyon közel állnak egymáshoz.”

Hillary Clinton kampánya belülről.
Hillary Clinton kampánya belülről.
Már 2008-ban is eljátszotta ezt Clinton

A könyvből az ominózus bocsánatkérésen túl az is kiderült, hogy Hillary Clinton 2008-ban is tartott egy boszorkányüldözést, amikor az előválasztási bukta felelőseit kereste. Akkor a tanácsadójának a hozzáférését használta fel arra, hogy kutakodjon a párt levelei között.

„Úgy hitte a kampánycsapat cserbenhagyta… Tudni akarta, ki beszélt kivel, ki szivárogtatott kiről.”

Április 27-én amúgy tartanak egy köszönet-partit Clinton belső körének. Vélhetően mindenki gyanúsan fogja egymást méregetni.

Egy hivatalos válaszban Clintonék azt írták, „ez a mi kampányunk volt, átéltük. Nincs szükségünk könyvre, hogy tudjuk, mi történt. Ami abban van, félig kitaláció. Nem Huma beszélt velük.”

Forrás: Page Six