BREIT PORTAL POLITIKUSTEMETŐ Kiszivárgott az eredmény: Óriási pofon jöhet Franciaországban

Kiszivárgott az eredmény: Óriási pofon jöhet Franciaországban

8283
1
SHARE
Ki lesz a befutó?
Ki lesz a befutó?

A belga La Libre birtokába jutott egy olyan közvélemény-kutatásnak, ami egészen új helyzetet vázol fel Franciaországban.

Az egyik jelölt kampánycsapatától származó felmérés szerint valóságos politikai földrengést hozhat a választás első fordulójának eredménye.

A Champs-Elysees-nél történt terrortámadás úgy tűnik jelentősen felbolygatta az erőviszonyokat. Az eleinte abszolút favoritnak számító Emmanuel Macron (Róla itt és itt írtunk.) úgy tűnik, csak harmadikként futhat be a célba.

Le Pen-Fillon párharc jöhet

A felmérés szerint Marine Le Pen 26 százalékot szerezne, míg a korrupciós botrányoktól tépázott Fillon egy hajszállal, de megelőzné Macront, a mainstream üdvöskéjét. A jobboldali jelölt 22 százalékot, míg a volt gazdasági miniszter csak 21 százalékot szerezne.

A legtöbb közvélemény-kutatás ugyanakkor Macron győzelmét vetíti előre. Bár a legtöbb kutató a népszerűségének a csökkenését mérte, különösen az utolsó napokban. A legtöbb szakértő szerint a legutóbbi párizsi rendőrgyilkosság átrendezheti a verseny állását.

A La Libre által közölt felmérés különösen annak fényében érdekes, hogy a második forduló potenciális párosításai közül a Le Pen-Fillon csata tűnik a legszorosabbnak. Április elején alig volt 6 százalék a két jelölt között.

Forrás: La Libre