BREIT PORTAL EURÁBIA Ferenc pápa újabb botránya: Koncentrációs táborokhoz hasonlította a migránsközpontokat az egyházfő

Ferenc pápa újabb botránya: Koncentrációs táborokhoz hasonlította a migránsközpontokat az egyházfő

5106
1
SHARE
A pápa minden alkalommal a migránsok befogadására szólítja fel a vezetőket
A pápa minden alkalommal a migránsok befogadására szólítja fel a vezetőket

Úgy tűnik, Ferenc pápa sportot űz abból, hogy sokkolja kijelentéseivel a hallgatóságát. Legutóbb sikerült még mélyebbre süllyednie.

Ferenc pápa szombaton felszólította a kormányokat, hogy hozzák ki a menekültközpontokból a migránsokat. Szerinte sok központ “koncentrációs táborokká” alakult át.

Pápa: Öngyilkosság nem beengedni a migránsokat

A 20. és 21. században hitükért üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa a modern kor mártírjainak szentelt római templomban szombaton. Az egyházfő a vértanúkhoz hasonlította a menekülteket, és úgy vélte, nem szabad előttük bezárni a kapukat.

A koncentrációs táborok áldozatait említve a katolikus egyházfő azt mondta, hogy a menekültek mai táborai is gyakran koncentrációs táborok.

A mise után szabadon beszélve a pápa kijelentette, miközben nem születnek gyerekek, “kaput zárunk a migránsok előtt, ez öngyilkosság”. Hozzátette, hogy kegyetlenség a “hajókkal érkezőket” bántani és kihasználni, elegendő lenne, ha minden család egy-egy embert befogadna.

Emberek millióit végezték ki a nácik

Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) az ominózus kijelentés után arra kérte a pápát, hogy fontolja meg, milyen kifejezéseket használ a beszédében.

“Lehet, hogy nehezek azok a körülmények, amelyek között sok migránsnak élnie kell néhány európai országban, és nagyobb nemzetközi figyelmet kell szentelni ennek a kérdésnek. De ezek a központok közel sem olyanok, mint a koncentrációs táborok.”

Az AJC vezetője úgy fogalmazott, a nácik és a szövetségeseik arra használták a koncentrációs táborokat, hogy kényszermunkára kényszerítsék, majd kivégezzék embereknek a millióit a második világháború alatt. “Nem hasonlítható ez ahhoz a tragédiához” – vélekedett.

Forrás: Reuters