BREIT PORTAL DZSENDER Hódít a genderlobbi: Meleg szereplők sora jöhet a Star Wars-ba

Hódít a genderlobbi: Meleg szereplők sora jöhet a Star Wars-ba

5803
1
SHARE
Melegpár a Star Warsban. Még nem hivatalos.
Melegpár a Star Warsban. Még nem hivatalos.

Egyre több forrásból erősítik meg a pletykákat, meleg hősökkel egészülhet ki a Star Wars univerzum. Leszbikus jedi, homokos Luke, melegpárok – szép új világ.

A Lucasfilm vezetője megerősítette, többször is egyeztettek azzal kapcsolatban, hogy legyen-e homoszexuális románc a Star Warsban.

Már egy jó ideje terjednek a pletykák, mely szerint

a Disney meleg románcot csempészett a 2015-ös Star Wars: Ébredő Erő-be.

A filmben Poe Dameron, az ellenállás pilótája és a rohamosztagos Finn között alakul ki szoros kötelék.

A háború még nem ért véget. Hát nem.
A háború még nem ért véget. Hát nem.
Apró jelekkel utalnak rá

A szóbeszédet az is erősítette, hogy a pilótát alakító Oscar Isaac egy tévéműsorban a film debütálása előtt a két karakter kapcsolatáról így vélekedett:

„Úgy vélem, egy rendkívül apró románcnak lehetünk szemtanúi. Nagyon figyelmesnek kell lenni… jónéhányszor újra kell nézni, hogy észre vegye az ember a jeleket. De ott vannak.”

A Finn-t alakító színész, John Boyega először lecsavarta az LMBT-nézők lelkesedését, később viszont nyitott volt az ötletre:

„Mark Hamill nem tudta, hogy Darth Vader Luke apja lesz: sosem tudhatod, mit húznak elő.”

A nézőkön múlik: akár Luke is lehet meleg

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője az eCartelera-nak adott interjújában elmondta, beszéltek már a meleg szál eshetőségéről, de leszögezte: ilyet a nézők az Utolsó Jedi című filmben még nem láthatnak. Hozzátette, az elmúlt 40 év során a nézőkben felmerülő ötletek és teóriák sokszor alakították a későbbi epizódok eseményszálait.

"Ha szerinted meleg, akkor természetesen az."
“Ha szerinted meleg, akkor természetesen az.”

„A nézők legalább annyira alakítják ezt a franchise-t, mint mi magunk.”

Ugyancsak felmerültek találgatások a Zsivány Egyes két szereplője közötti homoszexuális kapcsolatról. A film rendezője nem tagadta a feltételezést, mely szerint Chirrut Imwe és Baze Malbus meleg lenne.

Ugyanakkor Mark Hamill Luk Skywalker karakterével kapcsolatban jelentette ki, nyitott kérdés a kulcsszereplő szexualitása.

A Lucasfilm nem zárkózik el az ötlettől.
A Lucasfilm nem zárkózik el az ötlettől.

„Rajongók írnak és tesznek fel olyan kérdéseket: Lehetne Luke meleg? Én pedig azt mondom, ez a nézőn múlik.. Ha szerinted Luke meleg, akkor természetesen az. Nem kell ezt szégyellni. A karaktere alapján ítéld meg Luke-ot, ne amiatt, hogy kit szeret.”

A Star Wars franchise nem most kapott először rá a meleg szereplőkre. A 2003-as filmadaptációs játékban például feltűnt a széria első leszbikus hőse: Juhani jedi. Később rengeteg kritika érte Chuck Wendinget, a Star Wars regényíróját, hogy a Csillagok háborúja univerzumába új kiemelt meleg karaktert írt bele.

Forrás: Pink News