BREIT PORTAL TENGERENTÚL Kegyetlen harc: Erről szólt Trump első 100 napja

Kegyetlen harc: Erről szólt Trump első 100 napja

2463
0
SHARE
Trump
Trump

Ahogy elérkezünk Donald Trump hivatali idejének 100. napjához a portálok sorra értékelik az amerikai elnök munkáját. Mi is megtettük.

Jó volna arról írni csupán, hogy mennyire meglepte a társadalmat Trump ésszerű és eredményes hatalomátvétele, nem tudunk erről írni. Már csak azért sem, mert az épphogy csak beiktatott elnök energiájának nagy része arra ment el, hogy megvívja a harcot az ország belső és külső ellenségeivel.

Elképesztő destabilizációs harcot vívtak az első száz napban a demokraták, néhány republikánus, a mainstream média és spekulánsok egy jelentős csoportja. A cél az volt, hogy romba döntsék mihamarabb Trump kormányát. Káoszt vetettek, hogy vihart arassanak.

A beiktatás előtt

A republikánus jelölt megválasztását követően az első hadjáratok egyikét Hillary Clinton és a zöldpárti jelölt, Jill Stein vezette, akik állandóan a szavazatok újraszámlálását követelték. Amikor az erőfeszítések kudarcot vallottak, akkor az elektori szavazást akarta meghekkelni a demokrata apparátus. Ennek egyik kulcseszköze az volt, hogy megjátszották az ún. orosz-kártyát.

A beiktatásra aztán már úgy készültek, hogy ha lehet egy napon belül megrendüljön a Trump-kabinet. Éppen ezért a Soros György által támogatott szélsőbalos szervezetek világszerte tömegdemonstrációkat szerveztek az elnök ellen. A Nők Menetének 50 társszervezője közvetlenül is köthető a pénzügyi spekulánshoz.

Trump dosszié, Putyin pincsije

A beiktatást követően aztán egyre inkább eldurvult a Moszkva beavatkozásáról szóló hírdömping. Mindössze csak a múlt héten derült ki, hogy a részben nyilvánosságra hozott 35 oldalas ún. „Trump-dosszié” tulajdonképpen az FBI biztosításaként szolgált, hogy nyomozhasson az elnök külügyi tanácsadója után.

A BBC pedig arról is írt, hogy a Trump-stáb és a Moszkva közötti kapcsolat feltérképezésére használták a bizonyíthatatlan állításoktól hemzsegő dossziét. A dokumentumot egy korábbi ügynök készítette, akit gyaníthatóan a demokraták béreltek fel, hogy nyomozzon az elnök után.

Ugyancsak rászálltak a republikánus vezető „elmeállapotára” is. Már a választások előtt azt követelték tőle, hogy vesse alá magát pszichiátriai vizsgálatnak, hogy bebizonyosodjon, kész az elnökségre.

Soros itt is, ott is

Soros György szervezetei nem csak a tüntetéseket aktivizálták magukat. Sokan a bíróságokon próbálták meg ellehetetleníteni az elnök munkáját. Néhol sikerrel, lsd. a „muszlim kitiltás” botrány.

A spekuláns lobbistái azóta is szervezik a tüntetéseket az elnök szinte minden megmozdulására. Sajtóhírek szerint a milliárdos rengeteg pénzt és energiát fektet abba, hogy folytonossá tegye az ellenállást a kormánnyal szemben.

Obama vs. Trump

Ugyancsak kulcsszereplője a Trump ellenes küzdelemnek a korábbi elnök, aki rendkívül szokatlan módon többször is felszólalt a jelenlegi elnök ellen. Obama még hatalomban levő emberei rendszerint megakadályozzák Trump miniszteri és hivatalnoki kinevezéseit, bevándorlás reformját, határvédelmét és az Obamacare visszavonását is.

Vannak sajtóhírek arról is, hogy Obama kormányának egykori tagjai csoportként igyekeznek vizsgálni az elnök kormányzását. A DailyMail szerint Obama hatalmas washingtoni otthona kvázi a Trump-ellenes harc főhadiszállása lett.

Forrás: Breitbart nyomán