BREIT PORTAL DZSENDER Tömegével állnak Le Pen mögé a francia meleg fiatalok

Tömegével állnak Le Pen mögé a francia meleg fiatalok

4323
0
SHARE
Le Pen
Le Pen

Háromból egy meleg francia Marine Le Pen-re fog szavazni a vasárnapi második fordulóban.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Front vezetője igéretet tett arra, hogy eltörli az azonos neműek házasságát, rengeteg meleg mégis őt választja. Szakértők szerint Le Pen azért népszerű ebben a táborban, mert eredményesen hívja fel a figyelmet a szélsőséges iszlám jelentette veszélyekre.

A felmérést egy Hornet nevezetű LMBT-tematikájú népszerű mobilalkalmazással készítettek. Összesen 5000 meleg embert kérdeztek meg.

Le Pen – Macron: A meleg fiatalok körében nem eldöntött a kérdés

A közvélemény-kutatók úgy becsülték, hogy az első fordulóban ebből a táborból 20 százalékot tudott Le Pen maga mellé állítani. A többi jelölt kiesésével azonban támogatottsága jelentősen megnőtt.

Az idősebbek körében nagy az elutasítottság.
Az idősebbek körében nagy az elutasítottság.

Miközben a Hornet információi szerint az általános társadalmat figyelembe véve az FN jelöltje 40.2 százalékon áll, a meleg szavazók körében sem marad sokkal el. Itt 36.5 százalékot zsebelhet be.

Korosztályt tekintve különösen a fiatalok voksolnának a szélsőjobboldalinak tartott jelöltre. A 18 és 29 év közötti választók között pl. 45 százalékot szerezne, a 30-49-es korosztályban pedig 35-öt.

A meleg szavazatok megszerzésében Le Pennek az is sokat segíthet, hogy a határozott programja mellett a párt egyik kulcsembere: a nyíltan homoszexuális Florian Philippot.

Forrás: Hornet