BREIT PORTAL POLITIKUSTEMETŐ Abszurd kisfilm: Uniós pénzből megy a migránspropaganda

Abszurd kisfilm: Uniós pénzből megy a migránspropaganda

3851
0
SHARE
A jóságos EU-tündér varázsszőnyegen viszi a menekült családot....
A jóságos EU-tündér varázsszőnyegen viszi a menekült családot....

Egészen szürreális propagandafilmet készített az Européens Sans Frontiéres (Európa Határok Nélkül). A videóban a jóságos EU-tündér visz keresztül a kontinensen egy menekültcsaládot, repülő szőnyegen utazva…

Egészen abszurd az a kettős játszma, amit az Európai Unió folytat. Miközben megpróbálja kezelni a migránsválságot, és irdatlan mennyiségű pénz öl, abba, hogy Törökország feltartóztassa a végtelen tömeget… a másik oldalon uniós pénzből gyártják az abszurd propagandafilmeket. Mint pl. ezt:

Az Eurodáma, segíts! című kisfilm a “társadalom figyelmét akarja felhívni az Európában zajló migrációs kérdésre.”

A videóban egy jóságos tündér alakjában jelenik meg Eurodáma, aki a szóban forgó menekülteket egy varázsszőnyegen viszi keresztül Európán.

A filmben úgy tűnik, hogy a Frontex határőrei rendkívül kegyetlenek, ahogyan a kelet-európai “csőcselék” is, akiket mérges, idegengyűlölő csoportnak állít be. Eközben Nyugat-Európa kedves és befogadó népsége felismeri a menekültek szükségeit.

A videó azt üzeni, Európa megvédi határait, de befogadja a háborús menekülteket.

A Kelet-Európát meglehetősen negatív színben feltüntető filmet az Európai Tanács és a francia Külügyminisztérium finanszírozta.

Szép, szép, csak nem igaz

A propagandafilm hemzseg a hibáktól. A két legjelentősebb:

A videóban a határt a Frontex névvel jelzik, mint az EU határőrsége. Ez szép és jó, csak nem pontos. A Frontex ugyanis nem látja el a határvédelem feladatát, az a Kelet-Európa hatóságaira hárul.

A film azt is mutatja, hogy a Frontex munkatársa a munkát kereső egyedül érkező férfit elutasítja, ahogyan az embercsempészt is, míg a családot beengedi, akik a háború sújtotta országból érkeznek.

A valóságban viszont többnyire gazdasági bevándorlók özönlenek a kontinensre, kijátszva a menekültjogi szabályozást.

Talán ideje lenne az uniós pénzt nem az ehhez hasonló pontatlan és propagandisztikus alkotásokra fordítani, hanem a tényleges határvédelemre.

Forrás: AboutHungary