BREIT PORTAL EURÁBIA Túl drákói ítélet? Előbb szabadulhat a bécsi kisgyereket erőszakoló migráns

Túl drákói ítélet? Előbb szabadulhat a bécsi kisgyereket erőszakoló migráns

3478
2
SHARE
Az iraki migráns egy 10 éves fiút erőszakolt meg.
Az iraki migráns egy 10 éves fiút erőszakolt meg.

Drámaian lecsökkentették annak az iraki menedékkérőnek a börtönbüntetését, aki Bécsben megerőszakolt egy 10 éves fiút. A bíróság szerint az eredeti büntetés túl “drákói” volt.

2015 december 2-án a 20 éves iraki Amir A. brutálisan megerőszakolt egy 10 éves fiút a bécsi Theresienbadban. Az országot sokkolta az eset és a magyarázat is: a támadó azzal védekezett, hogy “szexuális vészhelyzet” volt.

Az irakit végül bűnösnek találták nemi erőszak vádjában és hat év börtönre ítélték. A mostani ítélet viszont jócskán lecsökkentette a büntetést, 4 évre. A Kronen Zeitung szerint ez azt jelentheti, hogy Amir 2019-ben már szabadulhat is.

Túl drákóinak tartották a 6 év börtönt

Amir pusztán gazdasági megfontolásból érkezett Ausztriába, hazájában nem üldözték. A nemi erőszakot elismerte, állítása szerint “négy hónapja nem szexelt”, ezért “vészhelyzet” volt.

A támadó ügyvédje, Roland Kier fellebbezett a büntetés ellen, mondván: az túl drákói és eltúlzott.

A fellebbezés végül az osztrák legfelsőbb bíróságig jutott, ahol Thomas Philipp egyetértett az érvekkel, a hat év börtönt soknak találta. A bíró szerint inkább a négy év a helyes ebben az esetben, tekintve, hogy az iraki migráns a bűncselekményt csak egyszer követte el, Ausztriában nem volt priusza hasonló gyermekbántalmazás területén.

Theresienbad, itt történt az "egyszeri eset"
Theresienbad, itt történt az “egyszeri eset”
Bíró: Csak egyszeri incidens, a migráns együttműködött

Philipp bíró “egyszeri incidensnek” írta le a brutális erőszakot, hozzátéve, ez nem összehasonlítható olyan ügyekkel, ahol “sok éven keresztül bántalmaznak családon belül, jóva súlyosabb következményekkel”. Ezzel arra utalt, mintha a 10 éves fiúnak nem lenne semmi maradandó sérülése az eset után.

A bíró szerint azt is figyelembe kell venni, hogy a támadó nem idősebb 21 évnél, teljes tanúvallomást tett és elismerte bűnösségét.

A fiatal áldozat amúgy poszt-tramuás stresszben szenved a támadás következtében. Ennek ellenére további fellebbezésnek helye nincs, az ítélet jogerős.

Nem ez az egyetlen hasonló szexuális jellegű támadás az osztrák és német fürdők területén.

A támadások annyira megszaporodtak, hogy több helyi városvezetés is kitiltotta az intézményeiből a migránsokat. Helyi szervezetek pedig különböző programok segítségével tanítják meg az érkezőknek: nem szabad fiatal lányokat és fiúkat erőszakolni.

Forrás: Kronen Zeitung, Breitbart