BREIT PORTAL TENGERENTÚL Liberálfasizmus: Történelmi beszéd a CNN-en

Liberálfasizmus: Történelmi beszéd a CNN-en

5298
1
SHARE
Fareed Zakaria szokatlanul őszinte beszéde
Fareed Zakaria szokatlanul őszinte beszéde

Az alternatív média rengeteg alkalommal kritizálja a CNN-t, amiért kamu hírekkel, valótlanságokkal és baloldali propagandával etetik a nézőiket.

Fareed Zakaria CNN-es műsorvezető azonban egy olyan beszédet mondott egy műsorában, amit minden baloldalinak látnia/hallania kell. Az ellentmondásos televíziós személyiség kivételesen egy egészen egyenes és tiszta gondolatot fogalmazott meg a baloldali intoleranciával kapcsolatban.

A beszéd

“Az amerikai egyetemeg úgy tűnik mindennemű sokszínűségre nyitottak az intellektuális sokféleséget kivéve… A konzervatív hangok és nézetek már így is egy ostromlott kissebbség, és most teljesen el akarják hallgattatni… Az egyetemi gondolatrendőrség üldözőbe vette az olyan konzervatív gondolkodókat, mint Heather McDonald és Charles Murray, valamint az olyan botrányhősöket, mint Milo Yiannopoulos és Ann Coulter…

Néhányuk meghívását visszavonták… másokat kifújoltak, félbeszakítottak és megfélemlítettek.

Furcsa, hogy ez pont azokon az egyetemi kampuszokon történik, ahol a hallgatóknak azt igérik, liberális oktatást nyújtanak nekik… a ‘liberális’ kifejezés ebben a kontextusban nem összeegyeztethető napjaink partizán nyelvezetével… inkább utal a latin gyökerű ‘szabadságra’.

A Nyugati világ liberális tradíciójának szívében a szólás szabadsága áll… az emberek kezdetektől megértették, hogy mit jelent megvédeni és meghallgatni azt a beszédet is, amivel nem értenek egyet.

A szólás-, és véleményszabadság nem csak a meleg szívélyes gondolatokra vonatkozik, amiket kedvezőnek ítélünk, hanem azokra is, amik támadóak.

Tapasztalható egy intellektualizmus-ellenesség a baloldalon… az önigazultságnak egy olyan megnyilvánulása, mely szerint mi tiszták vagyunk, erkölcsileg felsőbbrendűek, és nem vagyunk hajlandóak meghallani egy olyan ötletet sem, amivel nem értünk egyet.

A liberálisok azt gondolják, hogy toleránsok, pedig gyakran nem azok.”

Forrás: Twitter