BREIT PORTAL DZSIHÁD Így tanítják a brit gyerekeket: Írjatok levelet a terroristáknak!

Így tanítják a brit gyerekeket: Írjatok levelet a terroristáknak!

2646
0
SHARE
A brit oktatási tananyag szerint igazságosnak kell lenni a terroristákkal.
A brit oktatási tananyag szerint igazságosnak kell lenni a terroristákkal.

 

Az új brit tanítási segédanyag azt magyarázza az általános iskolásoknak, hogy a terroristák azért ölnek embereket, mert úgy hiszik “igazságtalanul” bánnak velük.

Mindössze pár héttel azelőtt, hogy Manchesterben egy líbiai terrorista 22 embert felrobbantott, megjelent a könyvesboltokban a Beszéljünk a Terrorizmusról című kiadvány. Ebben a szerzők azt tanácsolják a tanároknak, hogy irassanak levelet a kisgyerekekkel a terroristáknak címezve.

A Jo Cox Alapítvány igazgatója által jegyzett könyv a terrortámadásokat a “háború egyik formájának” nevezi. Magyarázata szerint azért követnek el merényleteket, mert úgy hiszik, igazságtalanul bánnak velük és nem tisztelik őket.

Úgynevezett jó példákat is felsorolnak a könyvben, például Nelson Mandelát és a szüfrazsetteket.

Tanítási segédanyag
Tanítási segédanyag
Toleranciával győznék le a radikálisokat

Az előszó a közelmúltban tapasztalható migránsválságot és radikalizmust úgy taglalja, hogy a fiatalkorú szélsőségeseknek egy “igazságosabb, kedvesebb és toleránsabb világra van szükségük”.

Kritikusok szerint a könyv rendkívül veszélyees lehet. A terroristáknak való levélírás összezavarhatja a gyerekeket, mivel azt tanítja nekik, hogy a vallási fanatikusokkal és gyilkosokkal szemben tanusítsanak tiszteletet.

“Az általános iskolák osztálytermei nem lehetnek helyszínei a terrorizmus humanizálásának”

– vélekedett az egyik kritikus.

Forrás: Express